CANALUL SUEZ A FACUT PROFIT IN PANDEMIE – Peste 22.000 de nave au tranzitat Canalul, iar volumul total de marfuri a atins recordul de 1,32 milioane tone

Canalul Suez leaga Mediterana de Marea Rosie si asigura cea mai scurta ruta de transport maritim intre Asia si Europa si este una dintre principalele surse de valuta ale Guvernului de la Cairo.

In anul financiar ce s-a incheiat la 30 iunie s-au inregistrat venituri record, de sapte miliarde dolari, in crestere cu 20,7% fata de anul precedent, anunta presedintele Autoritatii Canalului Suez (SCA), amiralul Osama Rabie.

Prin canalul Suez tranziteaza circa 30% din traficul maritim mondial de transport containere si circa 12% din comertul global de bunuri.

22.032 de nave au tranzitat Canalul Suez in aceasta perioada, cu 15,7% mai multe fata de anul precedent, in timp ce volumul total de marfuri a atins nivelul record de 1,32 milioane tone, o crestere de 10,9%.


Un proiect care vizeaza extinderea si adancirea Canalului Suez este in prezent in derulare si se asteapta sa fie finalizat pana in 2023, ceea ce va permite cresterea cu 28% a numarului de vase care vor putea utiliza aceasta ruta navigabila.

Articolul precedentCFR ANUNTA RECONSTRUCTIA PODULUI DE CALE FERATA GRADISTEA – Linia intre Vidra si Comana va fi modernizata
Articolul următorUZINA FORD DIN CRAIOVA, PREDATA OFICIAL COMPANIEI FORD OTOSAN – Din 2024 compania va produce prima masina complet electrica

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.