DRUMURI MAI SIGURE IN JUDETUL ARAD – Peste 1.450 butoni reflectorizanti vor fi montati pe drumurile judetene

Drumurile judetene din judetul Arad vor fi semnalizate prin mijloace auxiliare, pentru siguranta participantilor la traffic.

Consiliul Judetean Arad anunta ca monteaza, in aceasta perioada, peste 1.450 butoni reflectorizanti incastrati in suprafata carosabila pentru semnalizarea curbelor periculoase, marcarea trecerilor de pietoni, dar si a benzilor de circulatie.

Pana in prezent au fost instalati acest tip de butoni pe DJ 682 Zadareni – Sanpetru German, in dreptul statiei de autobuz din localitatea Fantanele, pe DJ792 Nadab – Seleus – Ineu, acolo unde este necesar.

Ne dorim siguranta in trafic si o mai buna vizibilitate a drumurilor. Pe langa indicatoarele rutiere de pe drumurile judetene, in zonele cu vizibilitate redusa pe timp de noapte, am decis sa montam aceste mijloace auxiliare de semnalizare. Butonii reflectorizanti vor fi incastrati in suprafata carosabila, pe separatorul median. Tot ca si mijloace auxiliare de semnalizare s-au montat, pe tronsonul de drum judetean DJ 709B Arad – Curtici, stalpisori de ghidare”, a declarat Razvan Cadar, vicepresedinte al Consiliului Judetean Arad.

Restrictii pe drumurile judetene din Arad

De asemenea, ca urmare a instituirii codului rosu de canicula, Consiliul Judetean suspenda temporar circulatia autovehiculelor cu un tonaj mai mare de 20 de tone, intre orele 12-18.

Restrictiile de circulatie, impuse conform Hotararii Consiliului Judetean Arad nr. 207/19.07.2021, sunt valabile in perioadele pentru care institutiile abilitate instituie unul dintre codurile portocaliu sau rosu.

Restrictiile temporare de circulatie nu se vor aplica in cazul urmatoarelor tipuri de transporturi:

– transporturile de animale vii si de produse perisabile de origine animala si vegetala;

– deplasarea vehiculelor care participa la interventii in caz de forta majora;

– transporturi in caz de fenomene naturale care afecteaza caile de comunicatii si telecomunicatii, zone locuite si obiective de interes national;

– transporturi funerare;

– transportul de echipamente de prim ajutor si ajutoare umanitare in cazul unor calamitati sau dezastre naturale;

– transporturi postale;

– transporturi pentru distribuirea de carburanti;

– transporturi de marfuri sub temperatura controlata;

– transporturi cu vehicule destinate prin constructie tractarii vehiculelor avariate;

– transporturi cu vehicule specializate destinate prin constructie salubrizarii;

– transporturile de marfuri in trafic international, efectuate de operatorii de transport romani si/sau straini, cu puncte de descarcare/incarcare pe sectorul restrictionat.

Articolul precedentINVESTITIE DE 642 MILIOANE LEI PENTRU REABILITAREA DJ 102I VALEA DOFTANEI – BRADET – Alternativa rutiera la DN 1 a fost declarata de utilitate publica de interes judetean
Articolul următorPROIECT LOGISTIC PENTRU EXPORTURILE UCRAINENE – Proiectul asigura cresterea fluxurilor de marfa ucrainene transportate din porturile Reni si Ismail prin canalul Dunare-Marea Neagra

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.