ROMANIA SE CONECTEAZA CU INFRASTRUCTURA DIN SERBIA – Autostrada Timisoara-Moravita va avea peste 73 de km, studiul de fezabilitate va fi gata la toamna

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunta ca a semnat Acordul dintre Romania si Serbia pentru stabilirea conexiunii Autostrazii Timisoara-Moravita cu drumul de mare viteza Belgrad – Vatin.

Autostrada Timisoara-Moravita (A9) va avea o lungime de peste 73 de km, iar constructia acesteia va fi finantata din fonduri europene.

Autostrada Timisoara-Moravita este prevazuta in Master Planul General de Transport si in Planul Investitional pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Transport 2020-2030.

Studiul de Fezabilitate va fi finalizat in toamna acestui an, ceea ce ne permite sa intram rapid in faza de pregatire a licitatiei pentru proiectarea si executia autostrazii. Acordul semnat, la Timisoara, este extrem de important pentru stabilirea unei conexiuni certe in zona de frontiera a infrastructurii de mare viteza a celor doua state”, spune Grindeanu.

Autostrada Timisoara – Moravita (A9) va asigura o legatura foarte importanta intre vestul Romaniei si Serbia, dar si cu reteaua rutiera din Balcanii de Vest si din sudul Europei.

Studiul de fezabilitate pentru Autostrada Timisoara – Moravita trebuie finalizat in toamna, dupa care urmeaza licitatia pentru proiectare si executie.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat pe 4 martie 2020 contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate al Autostrazii Timisoara – Moravita cu Search Corporation. Termenul initial de finalizare urma sa fie 4 mai 2022, insa in septembrie anul trecut a fost prelungit prin act aditional pana pe 30 august 2022.

Valoarea contractului pentru cei 73,33 kilometri este de 8,73 milioane de lei, fara TVA.

Articolul precedentCFR A DESEMNAT CASTIGATORUL PENTRU MODERNIZAREA LINIEI DE CALE FERATA CARANSEBES-LUGOJ – Asocierea WEBUILD SPA – SALCEF SPA a castigat contractul de 1,36 miliarde fara TVA
Articolul următorDRUMUL EXPRES ARAD-ORADEA VA FI IMPARTIT IN TREI TRONSOANE – Proiectul se ridica la 1,38 miliarde euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.