MODERNIZAREA DRUMULUI APUSENILOR, APROAPE DE FINALIZARE – Se lucreaza la sase din cele sapte poduri situate pe traseul drumului

Modernizarea Drumului Apusenilor este aproape de finalizare. Consiliul Judetean Cluj anunta ca a incheiat asfaltarea unui nou sector.

Lucrarile de reabilitare si modernizare derulate de Consiliul Judetean Cluj pe Drumul Apusenilor au intrat in etapa finala a proiectului”, anunta Consiliul Judetean Cluj.

Asternerea primului strat, cel de binder, a fost complet finalizata, lucrarile continuand prin turnarea celui de-al doilea strat de asfalt, respectiv cel de uzura.

In acest context, a fost finalizata asfaltarea unui nou sector in lungime de 7 km, dupa ce, in prealabil, stratul de uzura a fost deja asternut pe alti peste 8 km.

In acelasi timp, se lucreaza in ritm sustinut la sase din cele sapte poduri situate pe traseul drumului.

Ultimul sector, in lungime de 10 km, va fi asfaltat in perioada imediat urmatoare. In aceste conditii, stadiul fizic al lucrarilor realizate pana in prezent a trecut de 90%.

Asteptam momentul incheierii lucrarilor de asfaltare, un pas urias catre finalizarea intregii investitii. Importanta acesteia, pentru intregul areal al Muntilor Apuseni, este una aparte, intrucat drumul traverseaza una dintre cele mai atractive si spectaculoase zone montane ale judetului. In plus, vor fi create, in mod evident, noi oportunitati reale de dezvoltare economica, sociala si turistica”, spune Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Lucrarile sunt realizate de Consiliul Judetean Cluj in cadrul proiectului cu finantare europeana ce are drept scop conectarea localitatilor din judetele Cluj si Bihor la Reteaua trans-europeana de transport TEN-T.

De asemenea, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, si vicepresedintele CJ Cluj, Marius Minzat, s-au intalnit, in localitatea Valea Draganului, cu cetatenii din comuna Poieni.

In acest context, presedintele Alin Tise a efectuat o vizita de lucru pe Drumul Apusenilor, in vederea analizarii stadiului la zi al lucrarilor efectuate pe acest drum de o importanta turistica aparte, ce leaga localitatea Valea Draganului de zona Barajului Floroiu. Finantate din fonduri europene, lucrarile sunt aproape de finalizare. De asemenea, o atentie aparte a fost acordata lucrarilor de realizare a podului principal care traverseaza raul Crisul Repede.

Suntem multumiti de faptul ca locuitorii din Poieni apreciaza proiectele pe care forul administrative judetean le-a implementat la nivelul comunei, in special investitiile in infrastructura rutiera. Aceasta intalnire a fost una extrem de oportuna intrucat am discutat, concret, problemele cu care comunitatea se confrunta. In colaborare cu administratia locala vom cauta cele mai bune solutii pentru rezolvarea acestora si pentru continuarea dezvoltarii comunei”, a spus Alin Tise.

Totodata, au fost discutate probleme locale referitoare la reabilitarea drumurilor comunale, extinderea retelei de apa in satul Hodisu, precum si despre asigurarea unei ape potabile la standarde de calitate in Valea Draganului. In cadrul discutiilor a fost abordata si necesitatea reconditionarii garii din Bologa si semaforizarea trecerii la nivel de cale ferata. De altfel, cetatenii au solicitat sprijinul Consiliului Judetean in vederea obtinerii unor microbuze scolare pentru elevii din comuna.

Articolul precedentBLUE AIR, ANCHETATA DE PROTECTIA CONSUMATORILOR – Compania low-cost a anulat peste 11.000 de zboruri, potrivit ANPC
Articolul următorPESTE 216.000 DE MASINI AU FOST PRODUSE IN ROMANIA IN ACEST AN – Inmatricularile de autoturisme noi scad in Europa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.