VESTI BUNE DE LA PASAJUL GHICA – Primarul Capitalei spune ca a virat banii catre Trustul de Cladiri Metropolitane pentru avansul destinat firmei italiene care construieste tablierul

Primarul Capitalei Nicusor Dan a anuntat ca a virat banii catre Trustul de Cladiri Metropolitane pentru plata avansului destinat firmei italiene care construieste tablierul pentru Pasajul Doamna Ghica.

La Pasajul Doamna Ghica, lucrarile au fast reluate in luna august 2021 si s-a finalizat devierea retelelor, care au fost date in exploatare. De asemenea, au fast finalizate lucrarile de sistematizare la sol, ramanand de executat lucrarile de suprastructura pasaj.

In cursul zilei de maine compania va efectua plata celor 5 milioane de lei catre furnizor. Multumesc partenerilor din Italia care, desi nu primisera banii, au avut incredere in noi si au lucrat la aceasta componenta esentiala pentru pasaj. Urmeaza ca Trustul de Cladiri Metropolitane sa stabileasca, impreuna cu firma italiana, care sunt termenele de livrare si sa actualizeze graficul de executie”, a spus primarul.

Trustul de Cladiri Metropolitane a primit joi inca cinci milioane de lei pentru continuarea lucrarilor la Prelungirea Ghencea, un alt obiectiv de investitii important al Primariei Capitalei, a mai spus Nicusor Dan.

Trustul de Cladiri Metropolitane a solicitat pe 20 aprilie 2022 acordarea unui imprumut de 20 milioane lei, destinat proiectelor privind Pasajul Doamna Ghica si Supralargirea Prelungirea Ghencea.

Societatea a finalizat procedura de achizitie a tablierului metalic, iar, conform clauzelor contractuale, Trustul de Cladiri Metropolitane trebuie sa achite executantului un avans de 15%, respectiv 4.000.000 de lei.

Incepand cu luna iulie, executantul va efectua primele livrari ale tablierului, iar societatea va avea nevoie de lichiditati pentru a achita contravaloarea acestora, urmand ca decontul catre municipalitate sa se realizeze dupa receptionarea in santier a materialelor.

Prin urmare, pana la decontarea materialului de catre Municipiul Bucuresti, Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti SA trebuie sa asigure plata catre executant a tronsoanelor livrate, astfel incat sa nu existe blocaje si intarzieri in executie. In acest sens, societatea are nevoie de un disponibil de 8.000.000 lei pentru a asigura platile catre executantul tablierului, pana la momentul aprobarii situatiilor de lucrari de catre Municipiul Bucuresti si decontarea acestora catre societate”, se explica intr-un raport de specialitate.

La proiectul din Prelungirea Ghencea lucrarile au fost reluate in noiembrie 2021, fiind in curs de executie devierea retelelor si amenajarea trotuarelor.

In vederea continuarii lucrarilor, societatea a lansat proceduri de achizitie pentru materiale de constructii si executie lucrari de piloti forati, cu o valoare estimata de 8.800.000 lei. Avand in vedere ca pana la decontarea lucrarilor de catre municipalitate, societatea trebuie sa achite contravaloarea produselor si lucrarilor contractate, este necesara asigurarea unui disponibil de 3.000.000 de lei.

De asemenea, pe langa disponibilul necesar continuarii lucrarilor la cele doua proiecte, societatea mai motiveaza necesitatea contractarii imprumutului prin evitarea procedurilor de executare silita si/sau insolventa, fiind nevoita sa achite datoriile catre creditorii care au obtinut hotarari judecatoresti de obligare a societatii la plata sumelor datorate, societatea avand nevoie de un disponibil in valoare de 5.000.000 lei”, se mai arata in raportul de specialitate.

Articolul precedentMASINILE CU MOTOR TERMIC VOR DISPAREA – Vanzarea vehiculelor noi care emit dioxid de carbon va interzice
Articolul următorPRIVATIZAREA, COLACUL DE SALVARE PENTRU TAROM – Statul roman ramane in continuare actionar majoritar cu 51%. Dancu: „Privatizarea trebuie facuta ca alternativa la proiectul Comisiei Europene”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.