SE REIAU LUCRARILE DE MODERNIZARE LA DJ 109A – Contractul cu vechiul antreprenor a fost reziliat

Consiliul Judetean Cluj a reluat lucrarile de modernizare a drumului judetean 109A. De o complexitate ridicata, lucrarile presupun interventia pe toata lungimea sectorului, incepand de la fundatie, in zonele unde acest lucru se impune, si incheind cu doua straturi de asfalt, respectiv binder si strat de uzura.

Consiliul Judetean Cluj a reluat lucrarile de reabilitare si modernizare ramase neexecutate din cadrul proiectului cu finantare europeana ce vizeaza drumul judetean 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii”, informeaza CJ Cluj.

In lungime de 38,3 km, sectorul vizat de lucrari incepe in dreptul localitatii Chinteni, traverseaza localitatile Deusu, Babutiu, Soimeni, Panticeu, Recea Cristur, respectiv Caprioara, si se termina la intersectia cu drumul judetean 108B.

Dupa rezilierea contractului cu vechiul executant, am reluat lucrarile de modernizare a acestui important drum judetean ce deserveste partea Nordica a zonei metropolitan Cluj, un areal intens circulat. Totodata, acesta face legatura si cu Drumul Bistritei, un alt proiect major de infrastructura finalizat de Consiliul Judetean in cursul anului 2020, astfel incat de pe urma investitiei va avea de castigat o zona mult mai extinsa”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

In aceasta etapa a lucrarilor au fost inlocuite tuburile de podete si se executa casete in vederea largirii caii de rulare.

De asemenea, proiectul prevede si realizarea de acostamente, santuri si rigole, racorduri la drumurile laterale, montarea de parapeti metalici, investitia urmand sa se finalizeze prin realizarea de marcaje si semnalizare rutiera.

Articolul precedentTRANSALPINA SE REDESCHIDE – Circulatia rutiera va fi restrictionata
Articolul următorTATA MOTORS CUMPARA O FABRICA FORD – Gigantul auto din India vrea sa creasca productia de masini electrice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.