ERBASU CASTIGA LICITATIA PENTRU CENTURA SANMARTIN – Soseaua va avea o lungime de 5,7 kilometri, iar valoarea proiectului este de 149 milioane lei fara TVA

Castigatorul licitatiei pentru proiectarea si executia lucrarilor la Centura Sanmartin este asocierea formata din CONSTRUCTII ERBASU (leader), DRUMURI ORASENESTI S.A., PROCONS GROUP, VÁHOSTAV – SK.

Soseaua va avea o lungime de 5,7 kilometri, la care se adauga bretelele rutiere de legatura de peste 2 kilometri. Latimea drumului va fi de 10 metri, cu doua benzi de circulatie, cate una pe sens.

De-a lungul acestuia este prevazuta o pista de biciclete cu o latime de 3 metri.

Conform ofertei depuse, valoarea proiectului este de 148.940.166,91 lei fara TVA. Durata de realizare a centurii este de 17 luni, din care 3 luni proiectare si 14 luni executie.

Finantarea va fi asigurata din fonduri europene, prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014 – 2020.

Vom astepta sa treaca perioada prevazuta pentru contestatii, dar speram sa nu avem. Ne propunem ca la inceputul lunii iunie sa semnam contractul pentru proiectare si executie. Estimez ca in 2-3 luni se poate finaliza proiectul tehnic. In paralel se vor realiza si procedurile de expropriere, in asa fel incat in luna august sa incepem lucrarile”, spune Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.

Traseul va porni din strada Iancu de Hunedoara din Oradea si va ocoli atat localitatea Sanmartin, cat si statiunile Baile 1 Mai si Baile Felix. Sunt prevazute 3 poduri, 2 pasaje supraterane, un viaduct si trei intersectii giratorii.

Suplimentar, pentru a asigura conectarea dintre DN76 si noua sosea de centura, este prevazut si un drum de legatura de aproximativ 900 de metri lungime, in dreptul giratiei de la intrarea in localitatea Sanmartin, in cartierul numit popular „Cartierul ANL”. 

Articolul precedentREGISTRUL AUTO ROMAN OFERA CONSULTANTA TEHNICA DACA VREI SA CUMPERI O MASINA – Doua din zece masini care se prezinta la Registrul Auto Roman au probleme de identificare
Articolul următorCNAIR SUPERVIZEAZA CONSTRUCTIA CENTURII GALATI – Compania de Drumuri organizeaza licitatie de peste 17 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.