LICITATIE DEBLOCATA – Cumpararea a 62 de trenuri electrice poate merge inainte

Licitatia pentru achizitionarea a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs a fost deblocata, anunta ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. In contractul- cu o valoare estimata cuprinsa intre 3 miliarde de lei si 4 miliarde de lei (fara TVA)- este prevazuta inclusiv asigurarea reparatiei si intretinerii celor 62 de trenuri.

Astazi, Autoritatea pentru Reforma Feroviara (ARF) a transmis, spre publicare in SICAP, anuntul de participare asteptat de ani de zile. Este inca un pas spre modernizarea conditiilor de calatorie cu trenul in Romania pe rutele de naveta in zona marilor orase”, anunta Grindeanu.

Vor fi inlocuite astfel trenurile electrice invechite si automotoarele diesel care sunt folosite in prezent.

Achizitia, finantata din fonduri europene nerambursabile (POT 2021-2027) si din bugetul de stat al Romaniei, este impartita in 3 loturi si acopera cate o regiune a tarii:

Lotul1 (Est) – include 20 de trenuri care vor deservi municipiile Bucuresti, Ploiesti, Buzau, Focsani, Bacau, Iasi si Suceava.

Lotul 2 (Centru – Vest) – include 23 de trenuri care vor deservi municipiile Brasov, Sfantu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Bistrita, Cluj Napoca, Arad, Timisoara si Resita.

Lotul 3 (Sud) – include 19 trenuri care vor deservi direct municipiile Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Constanta si Alexandria, prin intermediul nodului feroviar invecinat.

Trenurile din acest lot vor asigura inclusiv legatura cu statiunile de pe Valea Prahovei.

Articolul precedentLUMEA INFRASTRUCTURII INTRA PE TV – Ministrul Sorin Grindeanu, fata in fata cu jurnalistii Dana Chera si Razvan Savaliuc in cea mai noua emisiune de pe ecrane. Starea marilor proiecte din Romania, dezbatuta joi, 12 mai, de la 19:30
Articolul următorSECTIUNEA 3 A AUTOSTRAZII SIBIU-PITESTI ARE UN CASTIGATOR – Contractul de 5,3 miliarde lei a fost atribuit asocierii WEBUILD SPA – TRANCRAD

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.