CEL MAI LUNG TUNEL DIN ROMANIA, MAI APROAPE DE REALITATE – Tunelul Meses are 2,9 km si face parte din cel mai dificil lot al Autostrazii Transilvania

Cel mai lung tunel din Romania este cu un pas mai aproape de constructie.

CNAIR a transmis la ANAP pentru validare documentatia pentru etapa a doua a licitatiei Tronsonului Poarta Salajului – Zalau – Nusfalau, care include si Tunelul Meses, parte din Autostrada Transilvania, anunta ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Prima etapa a licitatiei pentru acest lot a fost lansata, in luna aprilie 2020, la un pret estimat de 4,5 miliarde de lei (fara TVA).

Cel mai dificil lot al autostrazii Transilvania are o lungime de 41 de km din care 2,9 km reprezinta tunelul Meses, cu un cost estimat de aproximativ 1 miliard de lei (fara TVA)”, mai spune oficialul.

Tunelul (forat) va avea doua galerii si doua benzi de circulatie pe fiecare sens, spune Grindeanu.

Contractul, finantat prin POT 2021-2027, prevede 12 luni pentru proiectare si 36 de luni pentru executia lucrarilor.

Pe acest lot urmeaza sa mai fie construite 65 de viaducte, poduri si pasaje, cu o lungime totala de 13 km.

Contractul, finantat prin POT 2021-2027, prevede 12 luni pentru proiectare si 36 de luni pentru executia lucrarilor.

Compania de Drumuri a prelungit anul trecut cu o luna, pana pe 26 noiembrie 2021, evaluarea celor 12 candidaturi pentru licitatia restransa pe sectorul de autostrada Nusfalau-Zalau-Poarta Salajului, sectiunea de 41 de kilometri care include si tunelul de la Meses. Initial, anuntarea celor sase asocieri sau ofertanti unici care merg mai departe in aceasta procedura era programata pentru termenul-limita 26 octombrie, dar a fost prelungita cu 30 de zile.

Practic, la noua luni de la depunerea candidaturilor, CNAIR nu a finalizat evaluarea si nu putea trece in etapa urmatoare.

Un numar de 12 asocieri si constructori au depus oferte in februarie 2021, dintre acestia doua companii fiind din China iar un alt constructor din China in asociere cu antreprenorul roman Drum Asfalt SRL:

ASOCIEREA STRABAG SRL -ACCIONA CONSTRUCCION SA (Romania -Spania)
ASOCIEREA AKTOR TECHNICAL SOCIETE ANONYME (AKTOR S.A.) – RIZZANI DE ECCHER SpA (Grecia – Italia)
ASTALDI SpA (Italia)
ASOCIEREA DRUM ASFALT SRL – CHINA COMMUNICATIONS CONSTRUCTION COMPANY LTD – DIMEX-2000 COMPANY S.R.L (Romania – China)
IMPRESA PIZZAROTTI & CSpA (Italia)
KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET ANONIM SIRKETI (Turcia)
ASOCIEREA MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNSAAT VE TAAHHÜT A.S. – YAPI MERKEZI İNSAAT VE SANAYI A.S. – OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. – – (Turcia)
ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia)
ASOCIEREA TEKFEN INSAAT VE TICARET A.S. – DOGUS INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia)
CHINA STATE CONSTRUCTION ENGINEERING CORPORATION LTD. (China)
ASOCIEREA REC ULUSLARARASI İNSAAT YATIRIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM SİRKETİ – ONUR TAAHHUT TASIMACILIK INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (Turcia)
ASOCIEREA SINOHYDRO CORPORATION LIMITED – POWER CONSTRUCTION CORPORATION OF CHINA LTD – POWERCHINA ROADBRIDGE GROUP CO. LTD – OZGUN INSAAT TAAHHUT SANAYI VE TICARET LIMITED SIRKETI (China – Turcia)

Articolul precedentPASI RAPIZI PE AUTOSTRADA MOLDOVEI – CNAIR cauta antreprenori care sa supravegheze executia lucrarilor pe Tronsoanele 2 si 3 ale Autostrazii Buzau-Focsani din A7. Serviciile de supraveghere a lucrarilor pe fiecare tronson, evaluate la circa 53 milioane lei
Articolul următorDRUMURI EXPRES SI IN SUD-ESTUL ROMANIEI – CNAIR leaga prin drumuri expres Constanta de Braila, cu trecere prin Tulcea, si Braila de Galati. Se pregatesc licitatiile pentru SF si PT pentru cele doua mari proiecte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.