6 AEROPORTURI PRIMESC BANI – 21 milioane lei pentru pierderile suferite in pandemie

Guvernul a aprobat un memorandum prin care sase aeroporturi din Romania primesc un ajutor de stat in cuantum de 21,3 milioane de lei, ca sa depaseasca pierderile suferite in perioada pandemiei. Este vorba de aeroporturile din Iasi, Sibiu, Craiova, Bacau, Suceava, care in 2019 au raportat un tranzit cuprins intre 200.000 si 3 milioane de pasageri.

Sprijinim aeroporturile sa depaseasca pierderile suferite in perioada pandemiei de COVID 19! Am aprobat astazi, in Guvern, un Memorandum prin care acordam ajutoare de stat in valoare de peste 21,3 milioane de lei pentru 6 aeroporturi care au inregistrat in 2019 un tranzit cuprins intre 200.000 si 3 milioane de pasageri”, anunta ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Ajutoarele de stat vor fi acordate sub forma de subventii alocate prin bugetele institutiilor (in coordonarea carora se afla) pana la data de 24 decembrie 2022, in baza unor masuri de sprijin economic luate de Comisia Europeana.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii va aloca aceste sume pentru aeroportul Timisoara, iar Consiliile judetene vor aloca sumele necesare aeroporturilor din Iasi, Sibiu, Craiova, Bacau, Suceava.

In ceea ce priveste aeroportul din Iasi, acesta va fi al doilea aeroport ca marime din Romania.

Viitorul terminal T4 va avea o suprafata desfasurata de 31.210 mp. Va fi construit pe trei niveluri, pe o lungime de 200 de metri si o adancime de 50 de metri.

Contractul pentru executia lucrarilor urmeaza sa fie semnat luni, termenul de finalizare fiind de 16 luni.

Articolul precedentROMANII PREFERA RABLELE – 75% din masinile importate in primul trimestru sunt second-hand
Articolul următorSPECULATII PE MARGINEA LARGIRII DJ 709 ARAD-HORIA-SIRIA-PANCOTA – Drumul va avea 6,5 metri latime

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.