PNRR PE MANA USR – Firma unui europarlamentar USR a pus mana pe un contract de consultanta pentru un proiect PNRR. Compania trebuie sa faca „integrarea documentelor si a planurilor strategice” la nivelul Bucurestiului si regiunii Bucuresti-Ilfov

EP Plenary session - European Cybersecurity Competence Centre

Se confirma zvonurile din piata, lansate inca de la momentul la care fostul ministru USR al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea,a finalizat Plan National de Redresare de Rezilienta (PNRR) , care vizeaza finantarea proiectelor din Romania pe bani europeni. O compania detinuta de un alt USR-ist a reusit deja sa incheie un contract de consultanta pe un proiect PNRR.

Dezvaluirea este facuta de publicatia Jurnalul.ro, care arata ca europarlamentarul USR Dragos Paslaru prin firma pe care o detine a catigat un contract de consultanta cu Primaria Sectorului 2, la conducerea careia se afla, intamplator, primarul USR Radu Mihaiu. Contractul de consultanta prevede contractarea unor servicii de consultanta in dezvoltare aferente modificarii si actualizarii Strategiei de Dezvoltare Locala Integrata si Durabila a Sectorului 2 pentru perioada 2016-2025.

Strategia a fost adoptata in 2017, printr-o hotarare a Consiliului Local, si reprezinta, conform autoritatii contractante, viziunea pe termen lung asupra dezvoltarii durabile si armonioase a Sectorului 2.

Vorbim despre contractul nr. 55627/28.03.2022, in valoare de 144.500 de lei fara TVA, incheiat intre Primaria Sectorului 2 si SC Civitta Strategy & Consulting SA, companie infiintata, condusa si administrata, in ultimii ani, de catre europarlamentarul USR Dragos Pislaru.

Contractul a fost obtinut de SC Civitta Strategy & Consulting SA in urma publicarii, in 27 decembrie 2021, de catre Primaria Sectorului 2 in Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP) a unui anunt de participare privitor la o selectie (fara licitatie) prin procedura simplificata pentru contractarea unor servicii de consultanta.

Extrem de important, potrivit Jurnalul.ro, contractarea acestor servicii este motivata de „aparitia unor instrumente de finantare noi ale proiectelor”, printre acestea aflandu-se si PNRR, program monitorizat fix de USR, prin Dragos Paslaru si Cristian Ghinea: „Deoarece, in 2019, Comisia Europeana a lansat un set de prioritati de dezvoltare pentru orase, pentru viitoarea perioada de programare, a fost identificata nevoia de a actualiza viziunea, obiectivele, proiectele si investitiile”, se precizeaza in caietul de sarcini al contractului de consultanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.