CENTURA CAPITALEI VA DEVENI BULEVARD – Un pasaj va fi construit in zona intersectiei dintre strada Garii din Jilava si Centura Capitalei. Pe Centura Capitalei se vor face statii de tren comune cu cele de autobuz

Joi a avut loc prima sedinta de lucru privind modernizarea Centurii de Sud a Bucurestiului, intre A2 si A1, cu proiectantii si autoritatile locale, respectiv cu conducerile Consiliului Judetean Ilfov si ale primariilor Popesti Leordeni, Jilava, Vidra, Berceni si Glina. La data de 8 februarie 2022 a fost semnat contractul de proiectare, iar pe 11 martie 2022 s-a dat ordinul de incepere pentru modernizarea Centurii de Sud a Bucurestiului, intre A2 si A1.

Am stabilit ca proiectantii sa colaboreze direct cu primariile, astfel incat sa se poata tine cont de strategiile locale de dezvoltare. De asemenea, am cerut compatibilizarea noii viziuni de dezvoltare a Centurii Capitalei cu programul de transport local Bucuresti-Ilfov, prevazut in PMUD. De exemplu, pe Centura Capitalei, trebuie sa cream statii de tren comune cu cele de autobuz, precum si parcari, in proximitatea acestora. Sa existe intermodalitate intre sistemul de tren metropolitan, metrou si sistemul de transport de suprafata”, spune secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu.

Oficialul le-a solicitat proiectantilor o viziune integrata de urbanizare a Centurii Capitalei, pentru ca pe masura ce se construiste Autostrada Bucurestiului – A0, actuala Centura va deveni un bulevard al Metropolei, spune Scriosteanu.

Va vom tine informati despre evolutia proiectului si, pe masura ce vom avea noi date, le vom face publice pentru a afla parerea dvs”, adauga el.

Modernizarea Centurii de Sud a Bucurestiului, intre A2 si A1

Proiectul vizeaza largirea Centurii la 4 benzi, realizarea de drumuri colectoare, pasaje/pasarele pietonale (suprateran/subteran), trotuare, parcari, statii autobuz, reamenajarea intersectiilor cu drumurile clasificate in vederea cresterii capacitatii de transport pe sectorul de Sud al Centurii Bucurestiului, panouri fonoabsorbante si alte lucrari ce pot fi implementate in vederea cresterii sigurantei auto si pietonale.

Vor fi pasaje denivelate la intersectiile:

  • Iesirea din Popesti Leordeni (pe soseaua Leordeni) la intersectia cu Centura Bucurestiului
  • Intre DJ301 A (Glina) si Centura Bucurestiului
  • Intersectia dintre Splaiul Independentei si Centura Bucurestiului
  • Posibil pasaj in zona intersectiei dintre strada Garii din Jilava si Centura Capitalei
Articolul precedentPROFIT DE 56,5 MILIOANE LEI – Compania nationala Aeroporturi Bucuresti pregateste investitii de peste 284 milioane lei
Articolul următorPROTESTE LA TAROM – Sindicalistii sunt nemultumiti de lipsa unei grile de salarizare si de faptul ca personalul este insuficient

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.