VESTI BUNE PENTRU DRUMUL EXPRES CRAIOVA-PITESTI – Tronsonul de 18,5 km va fi dat in scurt timp in circulatie

Primul lot al Drumului Expres Craiova-Pitesti (18,5 km) va fi dat in scurt timp in circulatie.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunta ca luni, 28 martie 2022, va merge pe acest santier.

Antreprenorul lotului 1 al Tronsonului 2 a solicitat inceperea procedurilor de receptie la terminarea lucrarilor. Lotul 1 al DEx 12 va avea rol de varianta ocolitoare a Balsului”, spune Grindeanu.

Dupa deschiderea circulatiei rutiere, accesul pe acest lot se va face astfel:

 – pe relatia Craiova-Pitesti, accesul se face din DN 65, prin sensul giratoriu executat in apropiere de Bals.

– pe relatia Pitesti-Craiova, accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN 65, spre localitatea Piatra Olt.

Tronsonul 1 este realizat de italienii de la Tirrena Scavi.

In anul 2024 se va putea deschide circulatia pe intreg drumul expres, potrivit promisiunilor autoritatilor.

DX12 este primul drum expres aflat in constructie in Romania, pe traseul Pitesti – Slatina – Craiova, cu o lungime totala planificata de 121,18 km.

Va avea o lungime de peste 121 km si cate 2 benzi pe fiecare sens si este impartit in 4 tronsoane. Lucrarile prevad realizarea a 10 intersectii rutiere si a 75 de poduri si pasaje.

Tronsonul 1 care ajunge pana la Bals a obtinut deja o amanare de 1 an de la prima estimare de finalizare a lucrarilor. Pe santier, in timpul excavarilor a fost descoperit un sit arhelogic, iar traseul a trebuit sa fie modificat. Investitia pe drumul de 17 km dintre Craiova si Bals se ridica la peste 358 de milioane de lei fara TVA.

Tronsonul 2 are o lungime de 39,85 km, cu punct de inceput limita dintre judetele Dolj si Olt, iar cu punct final Municipiul Slatina, la intersectia cu DN 65. Acesta traverseaza teritoriile administrative ale localitatilor Bals, Barza, Piatra Olt, Slatioara, Ulmi, Slatina si Valea Mare.

Tronsonul 3 are 31,75 de km si se desfasoara pe teritoriul judetului Olt, cu punct de inceput zona nodului rutier la DN 65 (Valea Mare) si cu punct final limita judetelor Olt si Arges. Sunt traversate localitatile Barasti, Colonesti, Optasi-Magura, Priseaca, Scornicesti, Tatulesti si Valea Mare, din judetul Olt.

Tronsonul 4 are o lungime de 31,8 km, cu punct de inceput localitatea Colonesti si punct final aproximativ km 103 al autostrazii. Traverseaza teritoriile administrative ale localitatilor Lunca Corbului, Albota, Costesti, Bradu, Suseni si Oarja din judetul Arges.

Articolul precedentCFR CALATORI SCUMPESTE BILETELE DE TREN – Bilete mai scumpe de la 1 iulie
Articolul următorTRANSPORT FEROVIAR MODERN IN ROMANIA – 20 de trenuri electrice vor sosi in Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.