DUPA LUNI DE AMANARI – Tesla inaugureaza prima fabrica din Europa in Germania

Dupa luni de amanare din cauza birocratiei germane, prima uzina Tesla din Europa a fost in sfarsit inaugurate. Elon Musk a inaugurat, langa Berlin, prima unitate de productie a Tesla din Europa, in pasi de dans, scrie CNBC.

Conform presei germane, circa 2.000 de masini Tesla au fost deja produse „de proba” la noua uzina, in baza unei autorizatii provizorii de functionare.

Uzina Tesla din Europa, rezultat al unor investitii de circ a cinci miliarde de dolari, este esentiala pentru ambitiile lui Musk de a lupta de la egal la egal cu liderul european Volkswagen.

Unitatea de productie de langa Berlin are o capacitate instalata de productie de peste 500.000 de vehicule 100% electrice si are ca suport o uzina de baterii care va genera peste 50 de GW.

Este o zi grozava pentru fabrica”, a spus Musk, inainte de a saluta lansarea drept ”un alt pas in directia unui viitor durabil”, potrivit Reuters.

Elon Musk si-a dorit ca productia noii uzine sa inceapa inca vara trecuta, insa, desi constructia a fost gata si productia putea demara, procesul de aprobare a fost intarziat de aprobarile suplimentare necesare pentru fabrica de baterii.

Cel mai puternic obstacol au fost chiar locuitorii din zona uzinei care au solicitat dovezi ca uzina nu afecteaza mediul si, mai ales, ca panza freatica nu va avea de suferit.

Tesla anticipeaza ca fabrica din Berlin va produce pana la 500.000 de vehicule anual. Publicatia Auto Motor Und Sport din Germania a relatat ca fabrica Tesla vizeaza o productie de 2.000 de vehicule in primele saptamani de productie in serie.

Producatorul de vehicule electrice din SUA a avut dificultati sa tina pasul cu cererea si se pare ca exista intarzieri mari pentru modelele Y si anumite modele 3 in diferite parti ale lumii.

Saptamana trecuta, Tesla a fost nevoita sa inchida temporar productia la fabrica sa din Shanghai, din cauza reaparitiei cazurilor de Covid-19 in China. In ultimele trimestre, Tesla a exportat masini din China catre clientii din Europa.

Cererea de vehicule electrice ramane foarte mare in Europa, iar acum Tesla se poate baza pe o anumita productie de pe continent, nu numai pe exporturile din China.

Articolul precedentAUTORITATILE DIN BRASOV PREGATESC MODERNIZAREA DJ 130 B PARAU – GRID – PERSANI – Dosarul pentru drumul de 6,2 km va fi urcat in SEAP
Articolul următorLUCRARI PE CALEA FERATA INTRE BUCURESTI NORD SI AEROPORTUL OTOPENI – Autobuzele vor lua locul trenurilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.