TARGU JIU ISI CUMPARA 15 TROLEIBUZE ELECTRICE – Contractul se ridica la 37 milioane lei

Orasul Targu Jiu isi cumpara 15 troleibuze nepoluante Trollino 12, pana in octombrie 2023, de la Solaris Bus & Coach, producator de vehicule electrice pentru transport public. Compania a castigat o licitatie in acest sens, iar contractul a fost semnat.

Valoarea totala a contractului se ridica la 37.110.000 de lei + TVA.

Fiecare troleibuz poate transporta minim 70 de pasageri, din care minim 29 pe scaune.

Troleibuzele Solaris Trollino 12 ce urmeaza sa fie livrate in oras au o lungime de 12 metri si sunt echipate cu motoare electrice de 160 kW. Conectate la reteaua electrica aeriana existenta in oras, acestea nu genereaza nicio emisie poluanta, urmand astfel tendintele de la nivel european privind reducerea emisiilor in mediul urban.

Vehiculele sunt proiectate sa ofere confort si maxima siguranta pasagerilor, toate troleibuzele Trollino 12 fiind dotate cu aer conditionat si incalzire, un sistem modern de informare a pasagerilor, camere de supraveghere video si un sistem de numarare a pasagerilor”, anunta compania.

Compania a anuntat in luna septembrie a anului trecut inceperea livrarii celor 11 troleibuze Trollino 12 in municipiul Targu Jiu in baza contractului in valoare de aproape 4,5 milioane euro, semnat la inceputul anului cu Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei. De asemenea, tot in luna septembrie 2021, Solaris anunta si semnarea unui nou contract cu Municipiul Targu Jiu pentru livrarea a inca 9 troleibuze Trollino 12, in valoare de 4,8 milioane euro, a caror livrare este programata pentru anul acesta.

In prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite in transportul in comun din orasele din Romania: Craiova, Cluj-Napoca, Pitesti, Brasov, Satu Mare, Galati, Baia Mare, Oradea, Medias, Targu Jiu, Reghin, Ploiesti,  vehiculele electrice si hibrid fiind preponderente. De asemenea, peste 170 de vehicule ecologice urmeaza sa fie livrate in urmatoarele 12 luni catre diferite municipalitati din Romania.

Solaris Bus & Coach SA este unul dintre cei mari producatori din Europa de autobuze si troleibuze. In cei 25 de ani de existenta, compania a produs peste 20.000 de vehicule folosite in transportul public din sute de orase europene. In prezent, Solaris este lider de piata pe segmentul de e-mobilitate in transportul public, gratie gamei sale largi de troleibuze, autobuze electrice cu acumulator si autobuze hibrid livrate. In septembrie 2018, Solaris Bus & Coach s-a alaturat grupului spaniol CAF.

In 2021, Solaris Bus & Coach a prezentat in premiera in Romania, in cadrul unui tur national, autobuzul pentru transport in comun Urbino 12 cu hidrogen, considerat avangarda tehnologica a vehiculelor pentru transportul public fara emisii nocive.

Articolul precedentCEL MAI MARE PASAJ DE PE CENTURA CAPITALEI ESTE IN GRAFIC – Saptamana viitoare vor fi montate ultimele 14 grinzi dintre cele 73 necesare pasajului Oltenitei
Articolul următorAVEM CASTIGATOR PENTRU MODERNIZAREA CAII FERATE POJORATA-SUCEAVA – Asocierea BAICONS IMPEX – ISPCF a castigat contractual de 37,5 milioane lei fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.