ACTIVITATE BUNA PE SANTIER – Pasajul Berceni trebuie sa fie gata in aceasta toamna

Activitate buna pe santierul pasajului Berceni, anunta secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu. Acum continua asamblarea la sol a tronsoanelor de tablier metalic, care urmeaza a fi ridicate si montate la pasaj.

S-a finalizat betonarea rampei de coborare spre Popesti Leordeni. S-a finalizat armarea placii de suprabetonare si urmeaza turnarea betonului la rampa de urcare dinspre Jilava. S-a finalizat montarea predalelor si a inceput montarea armaturii la placa de suprabetonare aferenta rampei de coborare spre Jilava”, spune Scriosteanu.

Continua lucrarile la pile si culee, la rampa de urcare/coborare spre si dinspre Bucuresti.

Continua lucrarile de realizare a infrastructurii drumului agabaritic, care va face legatura intre Soseaua Berceni si Centura Capitalei.

Continua lucrarile pentru dublarea Centurii actuale a Bucurestiului, la 4 benzi, spre Jilava.  

De asemenea, continua devierea utilitatilor, lucrarile la bazinul de retentie a apei pluviale in zona DJ 401 si realizarea canalizarii pluviale pe soseaua Berceni.

Ministerul Transporturilor a emis in iunie 2020 autorizatia de construire pentru pasajul Berceni de pe Centura Capitalei. Lucrarile sunt executate in zona intersectiei dintre drumul de centura al Municipiului Bucuresti – DNCB si drumul judetean – DJ 401 (soseaua Berceni). Obiectivul face parte din reteaua rutiera TEN-T, iar termenul de executie a lucrarilor este de 24 de luni.

Lucrarile la pasajul Berceni au inceput la finalul lunii iunie 2020. Constructia este realizata de asocierea Trameco – Vahostav – Constructii Erbasu – Grafic Tends, contract de 146 milioane lei (30,5 milioane de euro).

Pasajul de la Berceni va fi construit sub forma unui sens giratoriu suspendat, la fel si alte trei pasaje de pe Centura: Domnesti, Popesti –Leordeni si Cernica.

Obiectul principal al contractului il reprezinta proiectarea si executia lucrarilor pentru amenajarea unui nod rutier pe Centura Bucuresti – DJ401 (Berceni). Nodul va fi unul denivelat, cu amenajarea unui sens giratoriu suspendat, care va fluidiza traficul, inclusiv pe cel feroviar din zona.

In ceea ce priveste desfasurarea investitiei pe DJ 401, amenajarea nodului rutier este pe o lungime de aproximativ 600 de metri care se termina cu un sens giratoriu pe directia Bucuresti si aproximativ 650 de metri care se termina cu un sens giratoriu pe directia Berceni.

Cinci pasaje sunt in lucru pe Centura Capitalei: Mogosoaia, Berceni, Cernica, Domnesti si Popesti-Leordeni (Oltenitei). Toate ar trebui finalizate in 2022.

Articolul precedentPROIECTE MARI DE INFRASTRUCTURA IN BIHOR – Lucrarile la Centura Alesd, gata sa inceapa. In luna aprilie incep lucrarile la terminalul cargo al Aeroportului din Oradea
Articolul următorPROPUNERE INEDITA PENTRU SOFERI – O agentie propune reducerea limitei de viteza pe autostrazi cu cel puţin 10 kilometri/ora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.