VOLKSWAGEN ANUNTA INVESTITII DE 2 MILIARDE EURO – Producatorul auto construieste o noua uzina pentru masini electrice

Volkswagen has reached another milestone in its transformation journey: The new Trinity factory is to be built in Wolfsburg-Warmenau. From left to right: Volkswagen CEO Ralf Brandstätter, Dr. Christian Vollmer, Member of the Board of Management of the Volkswagen brand responsible for Production, Dr. Herbert Diess, Chairman of the Board of Management of Volkswagen Aktiengesellschaft, Daniela Cavallo, Chairwoman of the General and Group Works Councils, Stephan Weil, Lower Saxony’s Minister President and Gunnar Kilian, Chief Human Resources Officer.

Constructorul auto Volkswagen anunta ca aproximativ 2 miliarde de euro vor fi investiti in productia revolutionarului model electric Trinity. Inceperea constructiei este programata pentru primavara anului 2023. Compania urmareste un timp de productie de circa 10 ore per vehicul pentru viitorul model Trinity.

Consiliul de Supraveghere al grupului Volkswagen a adoptat o rezolutie prin care se stabileste ca amplasament pentru viitoarea unitate de productie a familiei de vehicule electrice Trinity zona Warmenau de langa uzina principala din Wolfsburg.

Constructia uzinei va incepe in anul 2023, iar primele masini vor iesi de pe liniile de asamblare in 2026. Dupa finalizarea noii uzine va urma modernizarea si retehnologizarea unitatii principale de productie a grupului Volkswagen, cea din Wolfsburg.

Masinile rezultate vor avea un timp de incarcare mult mai scurt si o autonomie de peste 700 de kilometri. 

Productia Trinity va fi neutra din punct de vedere al carbonului si va stabili noi standarde in conducerea autonoma, electrificare si digitalizarea mobilitatii.

Volkswagen a atins o alta piatra de hotar in calatoria sa de transformare: o noua unitate de productie pentru modelul electric Trinity urmeaza sa fie construita in apropierea fabricii principale din Wolfsburg, cu investitii de aproximativ 2 miliarde de euro. Consiliul de Supraveghere al grupului a adoptat o rezolutie in acest sens. Noua fabrica Trinity este o componenta cheie a celui mai mare program de modernizare din istoria locatiei principale a Volkswagen”, anunta grupul.

Lucrarile de constructie in districtul Warmenau din Wolfsburg urmeaza sa inceapa inca din primavara anului 2023 si vor tine cont de legislatia constructiilor si de mediu.

Noul amplasament va indeplini standarde inalte de mediu. In acest scop, Volkswagen se va angaja intr-un schimb intens cu autoritatile relevante, precum si cu partile interesate.

Modelul Trinity urmeaza sa iasa de pe linia de asamblare din 2026.

Noua unitate cu procesele sale optimizate va deveni, prin urmare, un model pentru transformarea treptata a productiei la principala fabrica din Wolfsburg odata cu toate celelalte site-uri de productie Volkswagen din intreaga lume.

Stabilim repere in industria auto cu Trinity si noua fabrica si transformam Wolfsburg in farul global pentru productia de vehicule de ultima ora si eficienta. Acest lucru reafirma ca transformarea economica a Germaniei ca centru al industriei poate fi realizata”, a declarat Volkswagen CEO Ralf Brandstätter.

La randul sau, Daniela Cavallo, presedintele comitetului general, a declarat ca decizia marcheaza un moment istoric pentru Wolfsburg.

Fabrica Trinity va deveni modelul pentru uzina principala existenta si pentru Volkswagen in general. De asemenea, am convenit ca vom extinde activitatile de baterie, incarcare si digitalizare aici, in Wolfsburg, centrate in jurul Trinity. Toate acestea protejeaza locurile de munca si aduc coerenta transformarii de la Wolfsburg”, a spus Daniela Cavallo.

Articolul precedentLINIA DE CALE FERATA APAHIDA-ILVA MICA VA FI MODERNIZATA – Contractul pentru studiul de fezabilitate, de 30 milioane lei, a fost semnat cu asocierea EGIS ROMANIA – EGIS RAIL – ITALROM INGINERIE INTERNATIONALA
Articolul următorSE MONTEAZA GRINZILE LA NODUL RUTIER DE PE LOTUL II AL A0 SUD – Portiunea de autostrada va fi gata pana la finalul anului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.