MAGISTRALA 6 DE METROU INTRA IN LINIE DREAPTA – Contractul de 1,2 miliarde lei fara TVA a fost castigat de turci

Magistrala 6 de metrou intra de astazi in linie dreapta. Metrorex a semnat contractul pentru proiectarea si executia lucrarilor de structura pentru primul lot al M6 (1 Mai -Tokyo), care va avea o lungime de 6,6 km si va cuprinde 6 noi statii:

-Pajura

-Expozitiei

-Piata Montreal

-Gara Baneasa

-Aeroport Baneasa

-Tokyo (Centrul comercial Baneasa)

Linia de metrou va oferi o conexiune importanta intre partea de sud a Regiunii Bucuresti-Ilfov si aeroport.

Valoarea contractului este de 1.200.850.000 lei, fara TVA, si este finantat din fonduri europene nerambursabile si buget de stat.

Guvernul a deblocat in octombrie 2021 proiectul Magistralei 6 de metrou, care fusese blocat de fostul ministru al Transporturilor Catalin Drula.

Metrorex a semnat astazi, 8 martie 2022, contractul ce are ca obiect: „Legatura retelei de metrou cu Aeroportul International Henri Coanda. (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni). Proiectare si executie lucrari structura de rezistenta pentru Lotul 1.1: 1 Mai – Tokyo”, cu Asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.S. – MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret AS”, anunta compania de stat.

Asocierea de constructori turci are la dispozitie 48 de luni (4 ani) pentru a finaliza lucrarile.

Contractul a fost atribuit prin procedura de licitatie restransa, in SEAP, pe baza criteriului de atribuire „Cel mai bun raport calitate – pret”.

Sectiunea cuprinsa intre statiile 1 Mai (existent)-Tokyo(inclusiv) are un traseu de 6,6 km si cuprinde 6 statii cu urmatoarele denumiri: 1 Mai (existenta), Pajura, Expozitiei, Piata Montreal, Gara Baneasa, Aeroport Baneasa, Tokyo.

Obiectul proiectului “Legatura retelei de metrou cu Aeroportul International Henri Coanda” este realizarea unei linii de transport public intre Aeroportul International Henri Coanda (Otopeni) si Bucuresti, contribuind astfel la dezvoltarea economiei regionale si imbunatatirea mediului urban prin reducerea blocajelor de trafic, a accidentelor rutiere si a poluarii aerului.

Magistrala 6 este prima linie de transport public de mare capacitate care face legatura intre nordul si sudul Capitalei, prima magistrala care leaga direct capitala de localitatile din Ilfov (Otopeni-Bucuresti-Jilava). M6 este o ramificatie din Magistrala M4 Straulesti-Gara de Nord-Palatul Parlamentului-Eroii Revolutiei-Gara Progresu. Locuitorii din sudul Bucurestiului vor avea astfel acces direct in zonele de nord.

Articolul precedentLUCRARILE LA LOTUL 3 AL AUTOSTRAZII PLOIESTI-BUZAU, APROAPE DE START – O asociere de romani, turci si spanioli a castigat contractul de 948 milioane lei
Articolul următorCONSILIUL JUDETEAN CLUJ INVESTESTE 2,5 MILIOANE LEI IN INFRASTRUCTURA – Vor fi instalate 10 noi statii de reincarcare a vehiculelor electrice, la Cluj Arena

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.