LA PASAJUL DOMNESTI SE FAC TERASAMENTELE LA GIRATORIU – Se lucreaza la devierea ultimei retele de medie tensiune din zona pasajului

Lucrarile la Pasajul Domnesti merg inainte. Continua montarea predalelor pe tablierul metalic aferent giratiei suspendate. De asemenea, continua montarea elementelor prefabricate la zidurile de sprijin la rampa de urcare dinspre Bragadiru, la rampa de urcare dinspre Chiajna, precum si la rampa de coborare spre Bucuresti. A inceput montarea acestora si la rampa de coborare spre Chiajna, precum si la rampa de urcare dinspre Bucuresti, adeclarat secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu, care a mers iar pe santier si prezinta stadiul lucrarilor.

Continua realizarea grinzii de parapet de-a lungul rampei de urcare dinspre Chiajna si a inceput realizarea grinzii de parapet si la rampa de coborare spre Chiajna. Continua realizarea suprastructurii la rampa de urcare dinspre Bucuresti”, afirma Scriosteanu.

S-a finalizat realizarea armaturii la rampa de urcare dinspre Domnesti si a inceput turnarea placii de suprabetonare.

Continua totodata realizarea terasamentelor la giratoriul de racordare cu drumul judetean spre Domnesti.

Se lucreaza la devierea ultimei retele de medie tensiune din zona pasajului, respectiv in zona rampei de urcare dinspre Domnesti. Au fost finalizate si lucrarile la conducta TRANSGAZ din zona giratoriului de urcare-coborare dintre Domnesti”, mai spune el.

Continua relocarea celorlalte retele de utilitati, precum si realizarea retelei de canalizare pluviala si a retelei de iluminat public.

Traim vremuri dificile, dar incercam sa mergem inainte! Am reusit ca, in cei 2 ani de pandemie, sa nu intrerupem lucrul pe santierele din Romania si sa deschidem altele noi. Facem si acum tot ceea ce depinde de noi sa ne continuam activitatea, sa dezvoltam infrastructura rutiera”, mai afirma oficialul.

Pasajul Domnesti – giratoriu suspendat are o lungime de 536 metri si costa 91,5 milioane lei.

Constructor este Straco Grup – Comnord SRL – Specialist Consulting SRL, lucrare preluata de subcontractorul Tracon.

Lucrarile au inceput in 2018

Primele lucrari la pasajul de la Domnesti au inceput in 2018. Lucrarile la pasajul Domnesti au fost reluate in vara lui 2020, dupa aproape doi ani de blocaje. Odata cu intrarea in insolventa a constructorului principal Straco, lucrarile au fost preluate de subcontractorul Tracon.

Contractul a fost semnat in 2017, iar termenul de finalizare este de 24 de luni (proiectare si executie).

Cinci pasaje sunt in lucru pe Centura Capitalei: Mogosoaia, Berceni, Cernica, Domnesti si Popesti-Leordeni (Oltenitei). Toate ar trebui finalizate pana la finalul lui 2022.

Articolul precedentPRODUCATORII AUTO TAXEAZA RUSIA – Rand pe rand, companiile auto opresc productia si exporturile in Rusia
Articolul următorDN6 ALEXANDRIA-CRAIOVA VA FI REABILITAT – Contractul de 258 milioane lei, fara TVA, castigat de turci, trebuie finalizat in anul 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.