DRUM DE 14 KM, REABILITAT CU 54 MILIOANE LEI – Consiliul Judetean Maramures organizeaza o licitatie deschisa

Consiliul Judetean Maramures organizeaza o licitatie deschisa pentru reabilitarea unui drum de 14 km, contractul avand o valoare de 54 milioane lei. Mai precis, contractul se refera la proiectarea si executia lucrarilor „Reabilitare DJ 186B, Feresti (DN 18) – Cornesti – Calinesti – Sarbi – Budesti (DJ 109F)”, arata un anunt din SEAP.

Prin acest proiect se propune reabilitarea drumului judetean DJ 186B de km 0+000 (Feresti) la km 14+182 (Budesti), cu o lungime de 14,182 km (efectiv 13,582 km) potrivit DALI – proiect nr. 49/2021 intocmit de SC Damar Consult SRL Cluj Napoca, si se desfasoara in localitatile Feresti, Cornesti, Calinesti, Sarbi si Budesti. Prin reabilitarea drumului judetean se doreste ca in aceasta zona sa creasca numarul si importanta investitiilor atrase si dezvoltarea celor existente, asigurand totodata si asigurarea unor conditii de viata adecvate.

Obiectul contractului de achizitie publica de ‘Proiectare si executie lucrari „Reabilitare DJ 186B, Feresti (DN 18) – Cornesti – Calinesti – Sarbi – Budesti (DJ 109F)’ consta in reabilitarea drumului judetean DJ 186B, Feresti (DN 18) – Cornesti – Calinesti – Sarbi – Budesti (DJ 109F), cu o lungime totala de 14,610 km si care se desfasoara in intravilanele si extravilanele UAT-urilor: Giulesti, Calinesti si Budesti, cu scopul modernizarii si prelungirii duratei de exploatare prin aducerea drumului la nivelul cerintelor esentiale de calitate prevazute de lege”, arata anuntul. 

Valoarea totala estimata: 54.105.516 lei. Sursa de finantare preconizata este POR 2021-2027. De asemenea se va asigura finantare si din bugetul local al judetului Maramures. 

Contractul are o durata de un an.

Achizitia publica de ,,Proiectare si executie lucrari „Reabilitare DJ 186B, Feresti (DN 18) – Cornesti – Calinesti – Sarbi – Budesti (DJ 109F)” consta in reabilitarea drumului judetean DJ 186B, Feresti (DN 18) – Cornesti – Calinesti – Sarbi – Budesti (DJ 109F), cu o lungime totala de 14,610 km si care se desfasoara in intravilanele si extravilanele UAT-urilor: Giulesti, Calinesti si Budesti, cu scopul modernizarii si prelungirii duratei de exploatare prin aducerea drumului la nivelul cerintelor esentiale de calitate prevazute de lege. Realizarea investitiei Reabilitare DJ 186B, Feresti (DN 18) – Cornesti – Calinesti – Sarbi – Budesti (DJ 109F) reprezinta un obiectiv important care presupune intocmirea Proiectului Tehnic (proiect tehnic pentru autorizarea/desfiintarea executarii lucrarilor – P.A.C/P.A.D, proiect tehnic de executie, obtinerea tuturor acordurilor si avizelor necesare, detalii de executie, caiete de sarcini pe specialitati), verificarea tehnica de specialitate prin verificatori atestati, asigurarea asistentei tehnice din partea proiectantului si executia lucrarilor.

Oportunitatea investitiei este indisolubil legata de cele de mai sus si va determina ca circulatia publica pe drumul judetean sa se desfasoare in conditii normale de siguranta si confort. Totodata, realizarea investitiei va conduce la crearea infrastructurii de baza necesare dezvoltarii diferitelor activitati economice (industriale, agricole, servicii, turism), cresterea nivelului de trai al locuitorilor, cresterea interesului pentru terenurile din zona”, se precizeaza in anunt.

Procedura de atribuire a contractului de achizitie publica este initiata sub incidenta prezentei clauze suspensive, in sensul ca incheierea contractului de achizitie publica este conditionata de alocarea creditelor bugetare cu aceasta destinatie, semnarea contractului facandu-se cu respectarea dispozitiilor referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intra sub incidenta legislatiei privind finantele publice.

Deschiderea sesiunii de finantare a investitiilor prin POR 2021-2027 este iminenta, iar o maturitate a proiectului este in avantajul beneficiarului in vederea aprobarii cererii de finantare, reducand durata de implementare. Riscurile principale ar fi: necesitatea unor ajustari de pret mai mari pe masura intarzierii inceperii lucrarilor, revendicari, modificari sau anulari de procedura”, mai arata anuntul.

Ofertantul trebuie sa faca dovada experientei similare, respectiv sa dovedeasca faptul in ultimii 5 ani impliniti la data limita de depunere a ofertelor, a dus la bun sfarsit servicii de proiectare similare si a dus la bun sfarsit lucrari similare din punct de vedere al complexitatii si/sau utilitatii cu cele care fac obiectul prezentului contract la nivelul a minimum 1 contract – maximum 3 contracte, in valoare de 54 milioane lei fara TVA. Pentru indeplinirea cerintei vor fi acceptate atat contracte de proiectare cu executie similare, cat si contracte distincte de proiectare (activitatile de proiectare au fost integrate intr-un rezultat final, si anume constructia in sine functionala la parametrii stabiliti de referinta), respectiv de executie lucrari duse la bun sfarsit.

Termenul limita pentru trimiterea ofertelor este 23 iunie ora 15.00.

Articolul precedentS-A SEMNAT CONTRACTUL PENTRU METROUL DIN CLUJ – Contractul pentru cei 21 km de metrou se ridica la 9 miliarde lei fara TVA. Metroul nu va avea mecanic
Articolul următorPREMIERA IN TRANSPORTURI, DUPA 60 DE ANI – O ambarcatiune va naviga, dupa mai bine de 60 de ani, pe canalul Bega si va trece frontiera in Serbia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.