IMAGINI CU AUTOSTRADA DE CENTURA A CAPITALEI – 52 de kilometri din zona A0 Sud sunt in stadiul cel mai avansat

IMAGINI CU AUTOSTRADA DE CENTURA A CAPITALEI – 52 de kilometri din zona A0 Sud sunt in stadiul cel mai avansat

CNAIR a prezentat imagini de pe santierele Autostrazii de Centura a Municipiului Bucuresti (A0), loturile 1 si 2. Sunt relocate utilitatile, se lucreaza la terasamente, la poduri si pasaje.

Bucurestiul va avea o noua centura moderna, un inel de autostrada A0 de circa 101 kilometri diferit de actuala Sosea de Centura care ocoleste Capitala. Pe circa 52 de kilometri, A0 pe partea de Sud, toate cele trei loturi sunt in curs de executie. Pe partea de nord sunt circa 49,6 km impartiti pe patru loturi, din care mai putin de jumatate au fost deja contractati.

Lucrarile in derulare pe Lotul 1 al santierului Autostrazii de Centura a Municipiului Bucuresti (A0) sunt:

  • Poduri si pasaje: executie piloti forati, spargere capete piloti, armare si betonare radiere, armare si betonare elevatii, armare si betonare rigle si cuzineti, montare tablier metalic la pasajul principal peste A2;
  • Relocari utilitati: telecomunicatii, gaze naturale, electrice de medie si inalta tensiune, apa si canalizare;
  • Terasamente, umpluturi, sapaturi in debleu, consolidari;
  • Aprovizionare cu agregate de cariera, agregate de balastiera, material de umplutura, otel beton, lianti hidraulici, ciment.

Lucrarile in derulare pe Lotul 2:

  • Terasamente, umpluturi, consolidari;
  • Poduri si pasaje: spargere capete piloti, armare si betonare radiere, armare si betonare elevatii, armare si betonare rigle si cuzineti, montare grinzi prefabricate;
  • Relocari utilitati: inalta tensiune;
  • Lucrari la Centrul de Intretinere si Coordonare si Parcari de Scurta Durata;
  • Aprovizionare cu agregate de cariera, agregate de balastiera, material de umplutura, otel beton, lianti hidraulici, ciment.

Viitoarea autostrada care inconjoara capitala va masura 101 kilometri

Viitoarea autostrada care inconjoara capitala va masura 101 kilometri. Dintre acestia, 52 de kilometri din zona A0 Sud sunt in stadiul cel mai avansat si ar trebui sa fie gata in 2023 sau in 2024.

Aceasta portiune de drum este impartita in trei loturi. Primul lot masoara 17 kilometri si incepe de la intersectia cu Autostrada A2 pana in apropiere de Sintesti. In zona acestui lot se afla in executie nodul rutier dintre A0 Sud si A2, fiind deja montate primele pile pentru podul care va trece deasupra Autostrazii Soarelui.

Lucrarile pentru acest lot au inceput in februarie 2021 si sunt executate de catre firma turceasca Alsim Alarko. Conform planului de constructie, termenul de finalizare al lucrarilor pentru Lotul 1 este stabilit pentru iunie 2023.

Lotul 2 masoara 16,3 kilometri, iar cel de-al treilea lot are o lungime de 18 kilometri. De aceste loturi se ocupa firma Alsim Alarko, respectiv firma din Grecia, Aktor.

Pe tronsonul 3 (18 km) lucreaza grecii de la Aktor.

Pe partea de nord a Autostrazii de Centura sunt circa 49,6 km impartiti pe patru loturi, din care mai putin de jumatate au fost deja contractati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.