MOLDOVA VA AVEA UN NOU AEROPORT – Investitia este inclusa in Master Planul General de Transport

Zona Moldovei va avea un nou aeroport regional, care va deservi locuitorii din Galati-Braila. Presedintele Consiliului Judetean Galati, Costel Fotea, a incheiat un protocol cu judetul Braila pentru realizarea unui aeroport international, care sa deserveasca intreaga regiune.

Investitia este inclusa in Master Planul General de Transport al Romaniei.

Vom lucra impreuna cu colegii de la Braila pentru ca proiectul aeroportului sa devina realitate. Este fara doar si poate una dintre cele mai asteptate investitii, care ar ajuta mult la dezvoltarea intregii regiuni. Stiu ca se vorbeste de multi ani de acest proiect, insa, acum, pentru prima oara se fac pasi concreti pentru a realiza acest vis al celor care traiesc in zona Galati- Braila si nu numai, in conditiile in care de acest aeroport ar putea beneficia si cei din Vrancea sau din localitatile de frontiera din Republica Moldova”, scrie presedintele Consiliului Judetean Galati, Costel Fotea, pe Facebook.

El spune ca in bugetul de anul acesta a prevazut bani pentru realizarea primelor expertize si analize, precum si a mai multor documente tehnice, de care are nevoie pentru a obtine, prin intermediul Asociatiei de Dezvoltare Comunitara pentru Infrastructura de Transport, fonduri nerambursabile pentru construirea acestui aeroport.

Acum avem si un avantaj foarte mare, si anume faptul ca acest obiectiv de investitii a fost inclus in Master Planul General de Transport al Romaniei. In plus, nu mai suntem singuri in acest demers, ci impreuna cu partenerii de la Braila. De altfel, cred ca este primul proiect major, cel putin din ultimii ani, in care, fara niciun fel de orgoliu, chiar si dincolo de hartii si proceduri, cele doua judete isi dau mana pentru a realiza o investitie atat de importanta”, a mai spus Fotea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.