GRINDEANU MERGE INAINTE CU DESCENTRALIZAREA – Va fi lansata o noua licitatie pentru constructia Drumului Egtxpres Suceava – Botosani – A7

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, continua descentralizarea proiectelor de infrastructura rutiera. CNAIR a semnat marti, 22 februarie 2022, un protocol de colaborare cu autoritatile locale din judetele Suceava si Botosani. Prin aceste masuri, CNAIR-ul descentralizeaza proiectele si le da catre autoritatile locale. Motivul a fost ca in acest moment CNAIR-ul are in gestiune foarte multe proiecte si este sufocat de toate aceste proiecte.

In baza acestui protocolul se va lansa licitatia pentru elaborarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic necesare contructiei unui Drum Expres care va asigura legatura municipiilor Suceava si Botosani cu Autostrada Moldovei (A7)”, anunta ministrul Sorin Grindeanu.

Finantarea va fi sigurata din fonduri europene, iar specialistii CNAIR vor acorda suportul necesar lansarii si finalizarii licitatiei.

Dupa finalizarea contractului pentru SF si PT, va fi lansata o noua licitatie pentru constructia Drumului expres Suceava – Botosani – A7”, anunta Grindeanu.

Proiectul drumului expres Suceava-Botosani a fost inclus initial in Master Planul General de Transport al Romaniei in anul 2015, iar la vremea respectiva proiectul drumului expres costa 125 de milioane de euro fara TVA, iar drumul ar avea o lungime de 26 de kilometri.

Presedintele Consiliului Judetean SuceavaGheorghe Flutur, a anuntat ca marti, 22 februarie, a fost facut inca un un pas important in ceea ce priveste parteneriatul administratilor locale din judetele Suceava si Botosani cu Guvernul Romaniei pentru constructia “Drumului Expres A7 Suceava-Botosani” ca prelungire a Autostrazii A7.

Am semnat, la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, impreuna cu Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Primaria municipiului Suceava, Consiliul Judetean Botosani si Primaria municipiului Botosani, Protocolul de colaborare incheiat pentru proiectul “Elaborarea Studiului de Fezabilitate, realizarea documentatiei tehnice pentru Autorizatia de Construire (P.A.C), obtinerea Autorizatiei de Construire (A.C.) si elaborarea Proiectului Tehnic (P.T.) pentru obiectivul de investitii “Drum Expres A7 – Suceava – Botosani”. Ma bucur ca am avut prilejul sa fi putut sustine in Coalitia de Guvernare includea in actualul Program de Guvernare a acestui drum rapid, si ca la inceputul acestui an, in luna ianuarie, am propus si Consiliului Judetean Botosani sa fim parteneri in acest proiect”, a declarat Gheorghe Flutur.


Ministrul Transporturilor, vicepremierul Sorin Grindeanu, spunea, pe 11 ianuarie 2022, ca sustine ideea descentralizarii unor proiecte de infrastructura rutiera, cum ar fi drumuri de tip transregio sau centuri ocolitoare ale unor orase. Oficialul a spus ca astfel de proiecte ar trebui trecute in administrarea autoritatilor locale sau judetene, pe motiv ca CNAIR este „sufocata” de numeroasele proiecte pe care le are in gestiune.

Grindeanu considera ca este necesar acest pas important si ca poate fi o solutie pentru implementarea mai rapida a unor proiecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.