ERBASU SI BOG’ART AU DEPUS OFERTE PENTRU MODERNIZAREA AEROPORTULUI CRAIOVA – Lucrari de 100 de milioane de euro pentru noul terminal de la Aeroportul Craiova. Proiectul trebuie finalizat pana in 2023

Doua asocieri, conduse de Constructii Erbasu si Bog’Art, au depus oferte pentru extinderea si modernizarea Aeroportului International Craiova. Aeroportul se va extinde prin construirea unui nou terminal pentru pasageri.

Intreaga investitie trebuie terminata pana in 2023.

Marti,1 februarie 2022, au fost depuse in SEAP ofertele la licitatia pentru modernizarea si extinderea Aeroportului Internaţional Craiova.

Valoarea estimata a contractului este de 351 milioane lei fara TVA.

La licitatie au depus oferte doua asocieri de firme:

1. ASOCIEREA BOG’ART + DRUMURI BIHOR + DRUM ASFALT+ UTI CONSTRUCTION AND FACILITY MANAGEMENT, prin lider BOG’ART

2. ASOCIEREA CONSTRUCTII ERBASU + GRUP PRIMACONS+ VÁHOSTAV – SK, A. S., prin lider CONSTRUCTII ERBASU

Infrastructura de miscare va fi extinsa si modernizata, iar aeroportul va fi dotat cu noi echipamente si sisteme de control.

Acest proiect presupune ca va creste capacitatea de procesare pana la nivelul de aproape 2 milioane de calatori pe an.

Contractul face parte din Proiectul „Extinderea si modernizarea Aeroportului Internaţional Craiova“, finantat in cadrul Axei Prioritare nr. 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient, Obiectiv specific 2.3 – Cresterea gradului de utilizare sustenabila a aeroporturilor, Programul Operational Infrastructura Mare 2014 – 2020 cu o valoare totala de 479.273.902,31 lei inclusiv TVA, din care cofinantare UE 280.518.150,44 lei fara TVA.

Contractul presupune proiectarea si executia mai multor obiective, printre care doua noi cai de rulare, un nou terminal de pasageri, o noua zona de transfer pasager, o centrala fotovoltaica si una termica, precum si drumuri de acces, parcare si altele.


In 20 de ani, se estimeaza ca numarul de pasageri pe Aeroportul International Craiova va depasi 1,9 milioane de persoane, iar numarul de miscari aeronave/an va atinge 18.600.

Proiectul presupune totodata amenajarea a peste 40 de hectare de teren, suprafata ocupata de noul terminal, o parcare dimensionata la 270 de locuri, drumuri de acces, cai de rulare pentru aeronave, platforme de imbarcare-debarcare si degivrare, gard perimetral de securitate, o noua centrala termica, un post de transformare si o zona de transfer al pasagerilor.

In plus, va fi reabilitata infrastructura de miscare, vor fi asigurate utilitatile si vor fi achizitionate utilaje aeroportuare, echipamente si sisteme de control pentru securitate.

In prezent, Aeroportul International Craiova dispune de un terminal de pasageri, cu o suprafata construita de 4.552 mp si o suprafata desfasurata de 7.593 mp, avand o suprafata utila de 6.547 mp.

Terminalul de pasageri existent, inclusiv extinderea acestuia realizata in anul 2020-2021, are o capacitate de 691.495 pasageri/an, fiind suficient dimensionat numai pana in anul 2026, cand, conform studiului de trafic, devine insuficient pentru procesarea numarului de pasageri si a bagajelor acestora.

De asemenea, aeroportul din Craiova dispune de sase cai de rulare, insa doar una este operationala. Proiectul vizeaza deschiderea a doua noi cai de rulare.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat in decembrie 2021 contractul pentru extinderea si modernizarea Aeroportului International Craiova.

Articolul precedentROMANIA A INREGISTRAT CEL MAI MARE TRAFIC DE MARFURI DIN ISTORIA PORTURILOR MARITIME – Cerealele au reprezentat peste 37% din tot traficul
Articolul următorPIATA AUTO A INCEPUT ANUL IN FORTA – Numarul de inmatriculari al masinilor noi a crescut spectaculos, dar piata second-hand scade

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.