INFRASTRUCTURA RUTIERA SI FEROVIARA VA BENEFICIA DE INVESTITII DE 10 MILIARDE DE EURO – Grindeanu cauta parteneri onesti. Legea va fi schimbata, pentru ca licitatiile sa se poata derula rapid

Peste 10 miliarde de euro (din fonduri europene) vor fi investite in infrastructura rutiera si feroviara. Iar ministrul Transporturilor cauta parteneri seriosi de investitii si deja se intalneste cu ambasadorii diverselor state cu care avem relatii bilaterale. Mai mult, legea va fi schimbata, pentru ca licitatiile sa se poata derula rapid, in cazul in care sunt reziliate contracte din cauza nerespectarii termenelor.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a intalnit joi, 27 ianuarie 2022, cu Excelenta sa Ambasadorul Republicii Italiene, Alfredo Maria Durante Mangoni. Cei doi au discutat despre proiectele de infrastructura pe care Romania le va lansa in licitatie anul acesta.

Ne dorim parteneri onesti, care respecta termenele asumate prin contracte. Am subliniat ca vrem sa modificam cadrul legislativ, astfel incat sa putem derula rapid licitatiile, in cazul in care reziliem contracte din cauza nerespectarii termenelor. Imi doresc un parteneriat intre Romania si Italia in domeniul infrastructurii, motiv pentru care vreau ca in cel mai scurt timp sa am o intalnire cu omologul meu italian. Imi doresc si organizarea unei reuniuni in Romania, la care sa participe specialisti si reprezentanti ai companiilor din domeniul transporturilor„, a spus Grindeanu.

De altfel, in urma cu doua zile, Grindeanu s-a intalnit cu Excelenta sa Ambasadorul Republicii Moldova, Victor Chirila.

Am discutat despre relatiile de colaborare bilaterale in perspectiva organizarii la Chisinau, in data de 11 februarie 2022, a Ședintei Comune a Guvernelor celor doua tari. Am pus accent pe proiectele de infrastructura de interes comun care asigura tranzitarea frontierei dintre Romania si Republica Moldova: Constructia podului rutier de la Ungheni; Consolidarea podului rutier Galati – Giurgiulesti„, a spus oficialul roman.

Ministrul Transporturilor a discutat in aceiasi zi si cu Excelenta sa, Ambasadorul Serbiei, Stefan Tomašević, despre proiectele transfrontaliere dintre Romania si Serbia.

Am pus accent pe interconectarea proiectul Autostrazii Timisoara – Moravita cu infrastructura rutiera din Serbia. In perioada urmatoare voi avea o intalnire cu omologul meu sarb in care vom aborda punctual proiectele comune„, a spus Grindeanu atunci.

Articolul precedentMETROUL DIN CLUJ, MAI RAPID DECAT IN BUCURESTI – Investitia se ridica la 2 miliarde de euro. Lucrarile de baza pentru primele 9 statii, incheiate pana in 2026
Articolul următorA FOST APROBAT PROIECTUL AUTOSTRAZII SIBIU-FAGARAS – La 7 ani de la inceperea procesului de revizuire a studiului de fezabilitate de catre Consitrans, Ministerul Transporturilor pune in linie dreapta autostrada de 68 de km. In 2022 se liciteaza proiectarea si executia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.