AUTOSTRADA BUZAU-FOCSANI MAI FACE UN PAS IMPORTANT- Proiectul de peste 6 miliarde de lei primeste acordul de mediu

Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) a emis luna aceasta acordul de mediu in vederea construirii segentului Buzau – Focsani din Autostrada Moldovei (A7). Autostrada Buzau – Focsani are o lungime de 82,44 km.

Valoarea totala a investitiei este de 6,12 miliarde de lei, fara TVA. Din aceasta suma, valoarea lucrarilor de constructie si montaj reprezinta 5,26 miliarde de lei, fara TVA. Asta inseamna ca un kilometru de autostrada va costa 15 milioane de euro.

Autostrada Moldovei va fi primul drum de mare viteza care va lega Moldova de Muntenia si reprezinta cel mai mare proiect de infrastructura finantat prin PNRR.

Proiectul tehnic al Autostrazii Buzau-Focsani a fost avizat deja, dupa cum informa CNAIR la finalul anului trecut.

Tronsonul va avea patru loturi:

Lotul 1 – Buzau (Autostrada Ploiesti – Buzau) si Vadu Pasii (Drum de legatura catre DN 2) – lungime 4,60 km (km 0+000 – km 4+600);

Lotul 2 – Vadu Pasii (Drum de legatura catre DN 2) – Ramnicu Sarat (DN 22) – lungime 30,80 km (km 4+600 – km 35+400);

Lotul 3 – Ramnicu Sarat (DN 22) – Mandresti Munteni (DN 23) – lungime 36,10 km (km 35+400 – km 71+500);

Lotul 4 –Mandresti Munteni (DN 23) – Focsani Nord (DN 2) – lungime 10,94 km (km 71+500 – km 82+440).

Consiliul Tehnico-Economic al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat indicatorii tehnico-economici ai Autostrazii Buzau-Focsani, sector al A7 -Autostrada Moldovei, care va avea o lungime de 82,44 kilometri. Sectorul de autostrada dintre Buzau si Focsani, care cuprinde si realizarea unei variante de ocolire pentru municipiul Focsani, in zona de Est, intre DN 2 si DN 2D.

Vor fi realizate 41 de poduri, pasaje, viaducte si 6 noduri rutiere.

Valoarea totala a investiţiei este de 6,11 miliarde lei, fara TVA.

Finantarea pentru executia lucrarilor destinate Autostrazii Buzau – Focsani va fi asigurata prin Planul National de Redresare si Rezilienta.

Proiectul cuprinde inclusiv realizarea unei variante de ocolire pentru Municipiul Focsani, in zona de Est, intre DN 2 si DN 2D.

Autostrada Buzau – Focsani va avea totodata 41 de poduri/pasaje/viaducte si sase noduri rutiere, cu o lungime a bretelelor de aproximativ 38 km, plus sisteme I.T.S.

In plus, tronsonul de autostrada va avea si drumuri de intretinere stg./dr. (pe toata lungimea autostrazii, cu o latime de 3,5 metri), dar si doua parcari securizate. Acestea vor fi dotate cu sisteme de supraveghere video, conexiune la internet, iluminat, utilitati.

Au fost prevazute spatii comerciale disponibile pentru concesionare: magazin, restaurant, benzinarie, service auto, hotel.

Va avea si 22 de statii de incarcare pentru autoturisme electrice.

Sunt prevazute si perdele forestiere cu rol antiinzapezire pe 205 hectare.

Traseul autostrazii va traversa teritoriile administrative ale judetelor Buzau si Vrancea si va tranzita 16 localitati. In judetul Buzau: Municipiul Buzau, Comuna Vadu Pasii, Comuna Cochirleanca, Comuna Ziduri, Comuna Valea Ramnicului, Comuna Ramnicelu, Municipiul Ramnicu Sarat. In judetul Vrancea: Comuna Sihlea, Comuna Gugesti, Comuna Slobozia Ciorasti, Comuna Milcovul, Comuna Rastoaca, Comuna Vanatori, Comuna Campineanca, Orasul Odobesti, Municipiul Focsani.

Autostrada este prevazuta cu parcari de scurta durata: 2 Parcari Tip S1 si 2 parcari Tip S3, precum si doua Centre de Intretinere si coordonare.

Articolul precedentREPORNESC LUCRARILE LA PASAJELE CAPITALEI – A fost reluata activitatea pe santierele de la Domnesti si Oltenitei – Popesti Leordeni
Articolul următorCALEA FERATA INTRE TIMISOARA SI RESITA INTRA IN REABILITARE – Un tren rapid pe hidrogen este programat sa circule pe aceasta ruta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.