AUTOSTRADA SUBACVATICA DE 1,5 MILIARDE DOLARI – Are peste 10 km lungime

A view of the LED ceiling installed in the 10.8-kilometer expressway tunnel under Taihu Lake to ease the drivers' fatigue in Wuxi in east China's Jiangsu province Wednesday, Dec. 29, 2021. (FeatureChina via AP Images)

Cel mai lung tunel de autostrada subacvatica din China a fost deschis traficului, dupa aproape patru ani de constructie, scrie CNN.com.

Tunelul Taihu a fost construit sub Lacul Taihu, din provincia Jiangsu, din estul Chinei, la aproximativ 50 de kilometri est de Shanghai. Constructia a inceput pe 9 ianuarie 2018.

Poiectul a costat 9,9 miliarde de yuani (aproximativ 1,56 de miliarde de dolari) si are lungime de 10,79 de kilometri, potrivit oficialilor guvernamentali din Jiangsu.

Peste doua milioane de metri cubi de beton au fost folositi pentru construirea tunelului cu doua sensuri, care are sase benzi si 17,45 de metri latime, a anuntat agentia oficiala de presa a Chinei, Xinhua.

Tavanul tunelului a fost echipat cu lumini LED colorate, pentru a preveni oboseala soferilor.

Tunelul face parte din autostrada Changzhou-Wuxi, de 43,9 kilometri, care a fost deschisa publicului pe 30 decembrie 2021 si ofera o alternativa pentru calatorii care merg intre Shanghai si Nanjing, capitala Jiangsu.

Conecteaza autostrazile din Suzhou, Wuxi si Changzhou si a fost construit pentru a reduce presiunea traficului asupra oraselor de langa Lacul Taihu, promovand in acelasi timp dezvoltarea economica a oraselor din zona deltei fluviului Yangtze.

Cel mai lung tunel pe autostrada din lume este tunelul dublu de drumuri Ryfast de 14,3 kilometri din Norvegia, care leaga orasul Stavanger si municipalitatea Strand.

Portiunea de tunel subacvatic a Tokyo Bay Aqua-Line, o autostrada pentru vehicule care circula sub Golful Tokyo, are 9,6 kilometri.

In ceea ce priveste tunelurile subacvatice in general, totusi, onoarea de top revine Tunelului Manecii, care leaga Anglia si Franta pe calea ferata. Portiunea sa scufundata are o lungime de 37,9 kilometri, cel mai lung dintre oricare tunel subacvatic din lume.

Articolul precedentDRUMUL EXPRES ARAD-ORADEA, LEGAT DE UNGARIA – Lung de 119 kilometri, drumul va costa 1,38 miliarde de euro
Articolul următorO NOUA LICITATIE DE MILIARDE LA CFR – Se scot la bataie loturile 3 si 4 din investitia privind electrificarea si reabilitarea liniei de cale ferata Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.