MARIANA IONITA RAMANE IN MINISTERUL TRANSPORTURILOR – Mariana Ionita, cel mai longeviv sef al CNAIR din punct de vedere al duratei unui singur mandat a fost promovata in functia de secretar general la Ministerul Transporturilor

Mariana Ionita, fost director general al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a fost numita secretar general la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, temporar, pentru sase luni. Practic, este omul de sub ministru si secretarii de stat. Numirea a fost facuta joi, 30 decembrie 2021, inainte de finalul anului, de premierul Nicolae Ciuca. In acest sens a fost deja publicata deja in Monitorul Oficial al Romaniei Decizia nr. 593 din 30 decembrie 2021 privind exercitarea cu caracter temporar de catre Mariana Ionita a functiei publice vacante din categoria inaltilor functionari publici de secretar general al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Trebuie precizat ca numirea Marianei Ionita in aceasta demnitate nu este suprinzatoare, daca tinem cont ca aceasta a ocupat functia de director general al CNAIR pentru o perioada de circa un an si jumatate, fiind astfel cel mai lung mandat, fara intrerupere, detinut vreodata de un director general CNAIR.

Mariana Ionita este acum director la Directia de Transport Feroviar, numita in aceasta functie pe 1 octombrie. Inainte ea a fost directorul general al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Mariana Ionita este inginer constructor si a absolvit Universitatea Tehnica de Constructii București.

Ionita a ocupat in trecut functia de director de investitii la CFR SA si director al Directiei Reglementari Tehnice si autorizatii de construire din cadrul Ministerului Transporturilor.

Aceasta a facut totodata parte in trecut si din Consiliile de Administratie sau din Adunarile Generale ale Actionarilor ale mai multor companii din domeniul transporturilor, intre care fosta CNADNR, CFR Marfa, Metrorex, Electrificare CFR, Administratia Porturilor Dunarii Maritime Galati, Spitalul CF nr. 2 din Capitala, Spitalul CF din Pascani.

Articolul precedentCNAIR INFIINTEAZA O REGIONALA LA BUZAU – Sindicatele spun ca personalul TESA depaseste numarul muncitorilor
Articolul următorLUCRARI MAJORE PE CALEA FERATA – CFR a lansat o licitatie de peste 8 miliarde lei pentru electrificarea si modernizarea liniei de cale ferata Constanta – Mangalia. Se pregateste electrificarea si reabilitatea si a caii ferate Cluj-Napoca-Oradea- Episcopia Bihor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.