CNAIR A AVIZAT TRASEUL PENTRU DRUMUL EXPRES BACAU-PIATRA NEAMT – Drumul va avea 52 km

CNAIR a avizat documentatia multicriteriala, etapa a doua, pentru Drumul Expres Bacau-Piatra Neamt, cu o lungime estimata de 52,12 km. Va avea doua benzi pe sens si separator pe mijloc, fara banda de urgenta, nu va trece prin localitati si nu va avea intersectii la nivel.

Anterior, CNAIR a solicitat proiectantului, ASOCIEREA S.C. SEARCH CORPORATION SRL – EGIS ROMANIA SA, revizuirea documentatiei pentru Analiza Multicriteriala de Traseu Etapa a doua, sa asigure o distanta de minim 2,6 km intre drumul expres si obiectivul SEVESO (amplasat pe platforma industriala Savinesti).

In data de, 3 august 2021, specialistii CNAIR au prezentat in cadrul unei sedinte organizata la Prefectura Judetului Neamt variantele rezultate din AMC etapa 1. A fost discutata problema traseului in zona platformei industriale, in care isi desfasoara activitatea o societate care este incadrata ca obiectiv SEVESO si fata de care reprezentantii I.S.U. si C.J. Neamt au recomandat amplasarea variantelor de traseu la un minim de kilometri.

Ulterior, in data de, 14.12.2021, JASPERS, a transmis o serie de recomandari asupra documentului AMC 2 revizuit. Proiectantul a transmis documentul revizuit prin asigurarea acestei distante la minim 2,6 km intre drumul expres si obiectivul mentionat.

Valoarea initiala a contractului este de 8.923.930,03 lei fara TVA.

Durata contractului este de 18 luni (de la data ordinului de incepere).

Drumul Expres Bacau-Piatra Neamt face parte din proiectele ce beneficiaza de finantare din fonduri nerambursabile, aferente perioadei de programare bugetara a UE 2014-2020.

Pe 23 ianuarie 2020, CNAIR a semnat contractul pentru Elaborarea Studiului de fezabilitate pentru “Drumul Expres Bacau – Piatra Neamt” cu Asocierea S.C. Search Corporation – Egis Romania. Licitatia a fost lansata in martie 2019.

Conform normativului in vigoare, drumurile expres sunt drumuri cu cel putin doua benzi pe sens, cu separare a sensurilor de mers, fara banda de urgenta, cu latimea benzilor de circulatie de 3,5 metri si fara intersectii la nivel pe tot parcursul sau. Tot conform normativului, viteza de proiectare minima la ses este de 120 km/h.

Articolul precedentAUTORIZATIA PENTRU DRUMUL EXPRES GALATI-BRAILA A FOST EMISA – Drumul va avea 11 km si ar putea fi gata in 2023
Articolul următorAVANS PE MARILE PROIECTE DE INFRASTRUCTURA – Investitiile depasesc 18,6 miliarde lei. Studiul de fezabilitate pentru autostrada Sibiu- Fagaras a fost avizat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.