ABU DHABI CASTIGA DE SARBATORI – Traficul pe Aeroportul International din Abu Dhabi a crescut de patru ori in decembrie

Se preconizeaza ca traficul aerian pe Aeroportul International Abu Dhabi va creste de patru ori in perioada sarbatorilor, sustinut de cererea de pasageri si de extinderea semnificativa a capacitatii, scrie publicatia The National News.

Aproximativ 32.000 de pasageri si 102 zboruri vor trece prin aeroportul din Abu Dhabi intre 22 decembrie si 2 ianuarie, a anuntat Abu Dhabi Airports, operatorul AUH, care face parte din holdingul emiratului ADQ. Este de aproximativ patru ori mai mare decat cei 8.400 de pasageri inregistrati in aceeasi perioada a anului trecut si aproape de doua ori fata de cele 56 de zboruri.

Compania Abu Dhabi Airports le-a reamintit pasagerilor sa urmeze protocoalele de calatorie pentru a avea parte de calatorii fara probleme pe tot parcursul sezonului festiv, inclusiv contactand companiile aeriene pentru a afla cele mai recente reglementari si reguli de calatorie pentru fiecare destinatie.

Operatorul a incurajat, de asemenea, pasagerii sa soseasca la AUH cu trei ore inainte de zbor, sa cunoasca in prealabil logistica aeroportului si sa poarte masca in orice moment.

AUH este al doilea cel mai mare aeroport din Emiratele Arabe Unite si unul dintre hub-urile aviatiei cu cea mai rapida crestere din lume. Este o baza pentru peste 30 de companii aeriene care zboara in prezent catre si dinspre peste 100 de destinatii din mai mult de 50 de tari, potrivit site-ului sau.

Aeroportul este, de asemenea, sediul companiei aeriene nationale Etihad Airways, care a anuntat recent ca se asteapta ca luna decembrie sa fie una dintre cele mai aglomerate luni ale sale de cand a inceput pandemia. Compania aeriana a inregistrat o crestere cu 235% a numarului de pasageri pentru decembrie 2021, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut.

Industria aviatiei din Emiratele Arabe Unite s-a extins brusc de cand tara si-a intampinat primii calatori in anii 1960, dezvoltandu-se de-a lungul deceniilor intr-o putere globala pentru conectivitatea aeriana si situandu-se in era post-Covid la varful unui peisaj in schimbare, cu planuri pentru o crestere viitoare bazata pe durabilitate si tehnologie.

Articolul precedentAVANS PE MARILE PROIECTE DE INFRASTRUCTURA – Investitiile depasesc 18,6 miliarde lei. Studiul de fezabilitate pentru autostrada Sibiu- Fagaras a fost avizat
Articolul următorUNDA VERDE PENTRU METROUL DIN CLUJ – Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru proiect. Investitia depaseste 10 miliarde de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.