MII DE CURSE AERIENE SUNT ANULATE LA NIVEL GLOBAL – Si Romania este afectata. Noile restrictii antiepidemice dau peste cap planurile de vacanta

Companiile aeriene au fost nevoite sa anuleze cateva mii de zboruri interne si internationale, in intreaga lume, din cauza restrictiilor impuse ca urmare a raspandirii tulpinii Omicron a virusului SARS-CoV-2. Numeroase tari au fost nevoite sa impuna restrictii antiepidemice suplimentare din cauza raspandirii tulpinii Omicron a coronavirusului.

Potrivit site-ului specializat Flightaware, vineri, pana la ora 17.40 (ora locala a Romaniei), au fost anulate 2.116 curse aeriene, dintre care 499 sunt zboruri interne sau internationale spre aeroporturi din Statele Unite.

In weekendul de Craciun, aproape 6.000 de zboruri au fost anulate de companii aeriene. In seara Craciunului se inregistrau peste 2.650 de zboruri anulate – inclusiv 940 de legaturi internationale, dar si interne, cu Statele Unite.

Toate aceste anulari perturba o vointa a unei reluari, anul acesta, a deplasarilor de Craciun, dupa ce Craciunul din 2020 a fost lovit in plin de pandemia covid-19.

In ajunul Craciunului din acest an, aproximativ 2.400 de anulari si aproape 11.000 de intarzieri se inregistrau, potrivit aceleiati surse, care inregistra peste 900 de anulari duminica.

Piloti, insotitori de bord si alti membri ai echipajului au fost plasati in carantina dupa ce au fost expusi covid-19, ceea ce a obligat companiile Lufthansa, Delta sau United Airlines sa anuleze zboruri.

United Airlines a anulat aproximativ 439 de zboruri vineri si sambata, rerezentand 10% dintre zborurile programate.

Varful infectiilor cu varianta Omicron a avut un impact direct asupra echipajelor si persoanelor implicate in operatiunile de la sol„, a anuntat compania americana United Airlines, care a anulat peste de 170 curse aeriene intr-o singura zi.

La randul sau, Delta Airlines a anulat peste 300 de zboruri sambata, dupa ce cu o zi inainte a anulat alte 170, atat din cauza restrictiilor antiepidemice, cat si din cauza conditiilor meteo.

Companiile aeriene chineze se afla la originea celui mai mare numar de anulari de zboruri.

China Eastern a suprimat aproximativ 540 de zboruri (adica peste un sfert din planul sau de zbor), iar Air China a anulat 267 de zboruri, reprezentand tot un sfert din plecarile prevazute.

De asemenea, compania aeriana low-cost Wizz Air și-a ajustat rețeaua de rute și a decis suspendarea pe termen nedeterminat a mai multor rute din și spre Romania.

Potrivit datelor din sistemul de rezervari, Wizz Air a abandonat și nu va mai relua zborurile pe urmatoarele rute: Bacau – Memmingen; – București – Rodos; – București – Cagliari; – București – Bergen; – București – Varșovia; – Iași – Birmingham, conform boardingpass.ro.


In plus, in afara de acestea, ruta București – Aqaba nu va mai fi operata din 27 martie 2022, iar din 9 ianuarie 2022 compania renunța și la zborurile dintre Suceava și Doncaster.


De asemenea, alte zece rute nu vor mai fi reluate pana in toamna, respectiv iarna anului 2022: Cluj Napoca – Frankfurt HHN / suspendata pana in august 2022; Cluj Napoca – Hamburg / suspendata pana in noiembrie 2022; Cluj Napoca – Baden Baden / suspendata pana in noiembrie 2022; Cluj Napoca – Chania / suspendata pana in august 2022; Cluj Napoca – Mykonos / suspendata pana in august 2022; Cluj Napoca – Zakynthis / suspendata pana in august 2022; Cluj Napoca – Palma de Mallorca / suspendata pana in august 2022; Cluj Napoca – Liverpool / suspendata pana in august 2022; Constanța – Roma FCO / suspendata pana in octombrie 2022; Satu Mare – Roma FCO / suspendata pana in octombrie 2022.

Articolul precedentDOUA PASAJE RUTIERE DE 110 MILIOANE LEI VOR FI CONSTRUITE IN SINAIA – Ministerul Transporturilor pregateste documentatia
Articolul următorTRANSPORTUL ELECTRIC, PROVOCAREA AUTORITATILOR LOCALE – Parcul transportului public din Romania este invechit, are 17 ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.