AUTORIZATIA PENTRU DRUMUL EXPRES GALATI-BRAILA A FOST EMISA – Drumul va avea 11 km si ar putea fi gata in 2023

Presedintele Consiliului Judetean Galati, Costel Fotea, anunta ca a fost emisa autorizatia de construire pentru drumul expres Galati-Braila, de circa 11 kilometri, cu cate doua benzi pe sens.

Drumul va fi o alternativa moderna de transport intre Galati si Braila, inclusiv pentru traficul greu, care va asigura conectarea rapida cu podul suspendat peste Dunare.

Veste buna de la Ministerul Transporturilor. A fost emisa autorizatia de construire pentru Drumul Expres Galati-Braila. Este un drum de viteza, de aproximativ 11 kilometri, cu cate doua benzi pe sens. Acest drum va fi o alternativa moderna de transport intre Galati si Braila, inclusiv pentru traficul greu, care va asigura conectarea rapida cu podul suspendat peste Dunare”, scrie pe Facebook presedintele Consiliului Judetean Galati, Costel Fotea.

La Galati, drumul expres va incepe in zona localitatii Movileni.

In cadrul acestei investitii, de-a lungul traseului vor fi realizate trei poduri, doua viaducte si un pasaj.

Firma care a castigat licitatia a inceput deja partea de decopertare, iar valoarea acestei importante investitii este de peste 440 de milioane de lei (TVA inclusa). De asemenea, am convenit cu ministrul Transporturilor realizarea unei conexiuni rutiere intre acest drum expres si viitoarea Centura Mare a Galatiului”, a mai spus Fotea.

Drum expres de circa 11 km se va conecta la viitorul pod peste Dunare ce se construieste in zona de nord a Brailei. Are un termen de executie de 24 de luni, iar lucrarile la drum au inceput in luna octombrie.

Proiectul porneste din drumul de legatura brailean al podului peste Dunare, are 11 km, 3 poduri, 2 viaducte si un pasaj, fiind prevazute 2 benzi pe fiecare sens de circulatie. Finalul traseului este la intersectia cu DN2B in zona Movileni.

Teoretic, am putea sa circulam pe acest drum expres in anul 2023.

CNAIR a semnat in luna aprilie contractul pentru Drumul Expres Braila – Galati cu Asocierea SC SA & PE CONSTRUCT SRL (LIDER DE ASOCIERE) – SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE, firme in cadrul UMB Grup.

Drumul Expres Braila – Galati va fi o varianta alternativa viabila pentru traficul greu de pe DN22B si va asigura o conexiune corespunzatoare intre cele doua orase, precum si cu podul suspendat peste Dunare din zona Braila.

Conform Master Planului, Drumul expres va purta indicativul DX6 si se va racorda, in zona de nord a municipiului Braila, cu actualul proiect al soselei parte din proiectului noului pod peste Dunare de la Braila, care acum se construieste.


Drumul expres va fi proiectat pentru viteza de 120 km/h si va avea o platforma de 22 de metri din carea partea carosabila va fi formata din cate doua benzi de cate 3,5 metri pe fiecare sens si o zona mediana de 3 metri cu cate 0,75 metri spatiu pentru parapete, conform informatiilor din caietul de sarcini.


Platforma drumului expres va mai avea patru benzi mici de incadrare de cate jumatate de metru si cate un acostament inierbat de 1,5 m pe fiecare parte.


De-a lungul traseului vor fi proiectate doua poduri peste canale de irigatii si doua viaducte (cate unul pe sens) peste digul de aparare pentru ape mari al raului Siret, peste calea ferata si peste raul Siret.


Primul viaduct va avea o lungime de 845 de metri si peste rau drumul expres va trece pe un pod hobanat de 290 de metri.


Al doilea viaduct va avea o lungime de 389 de metri, iar traversarea raului Siret se va face printr-un pasaj de 120 de metri.

Proiectul mai prevede si largirea actualului DN28 de la doua la patru benzi pe o distanta de 0,43km dinspre municipiul Galati pana la intersectia cu Drumul Expres.

Articolul precedentAUTORITATEA DE CONCURENTA ANUNTA REGULI NOI IN TRANSPORT – Pretul cel mai mic trebuie sa fie principalul criteriu de atribuire a licentelor de traseu pentru transportul judetean
Articolul următorCNAIR A AVIZAT TRASEUL PENTRU DRUMUL EXPRES BACAU-PIATRA NEAMT – Drumul va avea 52 km

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.