CFR ISI SCHIMBA CONDUCEREA – Ion Alexandru Simu, noul director general al CFR are obiective marete: prioritizarea proiectelor feroviare incluse in PNRR

Ion Simu-Alexandru a preluat de vineri postul de director general al Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA. Acesta a fost desemnat, de Consiliul de Administratie, in functia de director general interimar, pentru un mandat de patru luni.

Directorul general interimar al CFR SA si-a propus pentru perioada imediat urmatoare continuarea proiectelor incepute, implementarea obiectivelor cuprinse in strategia de dezvoltare a retelei feroviare si, nu in ultimul rand, prioritizarea proiectelor feroviare incluse in Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), pentru modernizarea infrastructurii feroviare„, arata compania.

Ion Simu-Alexandru de profesie inginer, este absolvent al Facultatii de Mecanica, specializarea Ingineria Sistemelor de Circulatie Feroviara, din cadrul Universitatii Politehnice Timisoara si are o experienta profesionala de 30 de ani, in domeniul feroviar.

Toate aceste proiecte, care au o contributie esentiala in dezvoltarea economica a retelei feroviare nationale, dar si a companiei in sine, se vor implementa in regim accelerat, pentru ca acum exista sansa uriasa sa modernizam calea ferata, in aceasta perioada in care transportul feroviar, cel mai ecologic mod de transport, este o prioritate la nivel european si national„, a declarat Ion Simu-Alexandru, director general al CFR SA.

Acesta le transmite angajatilor ca ii asigura de intreaga sa disponiblitate „pentru a duce infrastructura de transport feroviar acolo unde ii este locul printr-un amplu program de imbunatatire a conditiilor de munca si a calitatii vietii feroviare„.

Noul sef al CFR vine din acelasi judet ca actualul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Membru PSD din 2014, Ion Simu a condus Regionala CFR Timisoara in calitate de director.

Press One scria ca, in iunie 2018, la solicitarea presedintelui Consiliului Judetean Hunedoara de la acea vreme, Mircea Bobora, a suplimentat numarul de trenuri pe ruta Timisoara-Bucuresti pentru transportarea unor protestatari la mitinul cu care PSD din Piata Victoriei. Potrivit Press One, care cita surse neoficiale, firmele care aveau contracte cu Regionala CFR Timisoara ar fi fost informate ca trebuie sa-si trimita angajatii la miting, si ca acestia vor primi cate 100 de lei si o camasa alba. Sursele mai spuneau ca la Regionala s-au facut liste cu angajatii care merg cu trenul la mitingul de la Bucuresti, iar pentru intoarcere li s-ar fi cumparat bilete la vagonul de dormit, in baza beneficiilor oferite de legitimatiile de serviciu.

Articolul precedentCOMPANIILE DIN TRANSPORTURI PRIMESC VOUCHERE DE VACANTA – Valoarea maxima a voucherelor in sectorul privat poate ajunge la 13.800 lei
Articolul următorINFRASTRUCTURA INTELIGENTA IN SIBIU – Primaria investeste in solutii inteligente care sa ajute la lucrarile de intretinere si modernizare a drumurilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.