IAR BRASOV PRODUCE AERONAVE FARA PILOT – Productia UAV-urilor se face in baza unui acord de cooperare cu Israel Aerospace Industries

Compania romaneasca din industria de aparare IAR Brasov a semnat un acord de cooperare cu Israel Aerospace Industries (IAI) pentru productia de aeronave fara pilot (UAV). Acordul de cooperare le va permite celor doua companii sa ofere in Romania solutii UAV avansate, bazate pe platforma Tactical Heron de la IAI. In baza acordului, sistemele UAV vor fi fabricate in Brasov, Romania. De asemenea, IAI va infiinta in Romania o academie pentru formarea operatorilor si a tehnicienilor pentru sistemele UAV.

Infiintata in 1953, IAI este unul dintre cei mai mari angajatori de tehnologie din Israel, cu birouri si centre de cercetare si dezvoltare in Israel si in strainatate.

Acordul de cooperare se bazeaza pe experienta vasta atat a IAI, cat si a IAR-Brasov in activitati de proiectare, fabricare, asamblare si testare, pentru a dezvolta cel mai avansat model UAV Tactical Heron.

Tactical Heron este un UAV conceput pentru misiuni tactice pe campul de lupta si serveste in principal fortele terestre. UAV-ul poate efectua mai multe misiuni cu diferite sarcini utile si include cele mai avansate tehnologii pe care IAI le poate oferi. Acest model face parte din familia UAV a IAI si este proiectat pe baza cunostintelor extinse in domeniu ale companiei si acumnulate pe parcursul a aproape 50 de ani.

In urma unui transfer de cunostinte, proiectarea, productia componentelor si integrarea, asamblarea si intretinerea acestora vor fi toate realizate in Romania. De la constructia si asamblarea componentelor, pana la pregatirea personalului, modernizarea si intretinerea aeronavelor, inginerii si expertii romani vor conduce procesul de dezvoltare a UAV-urilor.

Sunt incantat sa asist la semnarea acordului cu IAR-Brasov, una dintre companiile lider din Romania. Asistam la o tendinta globala in crestere a „Make In”, in care tarile prefera sa produca singure in loc sa importe. IAI se aliniaza acestei politici si colaboreaza cu companii locale din intreaga lume, in acest caz Romania, o tara importanta catre care IAI se straduieste sa furnizeze in continuare cele mai bune sisteme UAV din lume”, spune Moshe Levy, vicepresedinte executiv si director general al diviziei de avioane militare la IAI.

Tactical Heron este un UAV tactic avansat si inovator, lider in industrie, cu capacitati de performanta foarte dezvoltate. Heron are una dintre cele mai inalte clasificari in materie de siguranta si fiabilitate a zborului din lume si este capabil sa opereze in conditii meteorologice extreme. In plus, are un motor de ultima generatie, licentiat si cu capacitati demonstrate, ce permite atingerea unei altitudini maxime de zbor de 7.300 de metri, o viteza de 120 de noduri si o sarcina utila de 180 de kilograme. Acest UAV poate transporta simultan mai multe sarcini utile si este echipat cu cei mai buni senzori IAI. Tactical Heron indeplineste standardele si reglementarile acceptate la nivel mondial, precum si cerintele STANAG 4671 NATO.

IAI este un nume important si de renume international in domeniul aerospatial si al apararii. Semnarea acestui acord de cooperare intre IAR-Brasov si IAI reprezinta o recunoastere importanta din partea partenerilor nostri a valorii si expertizei noastre. Specialistii nostri au vizitat recent fabrica IAI din Malat si suntem increzatori ca acordul dintre IAR si IAI va genera valoare pentru ambele parti. Productia la IAR Brasov a unor UAV-uri precum Tactical Heron, care incorporeaza cele mai noi tehnologii la nivel mondial, va fi un plus major pentru afacerile companiei noastre si pentru imaginea si reputatia industriei romanesti de aparare in general”, afirma directorul general al IAR-Brasov, gral-lt. (r) Laurian Anastasof.

Israel Aerospace Industries are cunostinte si experienta vaste in domeniul UAV-urilor, acumulate pe parcursul a aproape 50 de ani de activitate, care se ridica la aproape 2 milioane de ore de zbor si peste 50 de clienti operationali in intreaga lume. Acestea fac parte din ADN-ul IAI ca punct central la nivel national si global al expertizei tehnologice in domeniul apararii aeriene, radarelor, satelitilor, aeronavelor controlate de la distanta, zborului si ciberneticii.

Israel Aerospace Industries (IAI) este o companie aerospatiala si de aparare lider mondial care inoveaza si furnizeaza tehnologii de ultima ora pentru spatiu, aer, uscat, naval, cibernetic si securitate interna pentru aparare si pietele comerciale. Astazi, IAI este un partener al clientilor guvernamentali si comerciali din peste 100 de tari din intreaga lume.

Vanzarile sale in 2020 au depasit 4,2 miliarde dolari, un record istoric pentru companie.

IAI le ofera clientilor solutii de ultima ora personalizate pentru provocarile unice cu care se confrunta, inclusiv sateliti, UAV-uri, rachete, solutii de informatii, sisteme de arme, sisteme de aparare aeriana, sisteme robotizate, radare, avioane de afaceri, aerostructuri si multe altele.

Articolul precedent12 NODURI RUTIERE PE A0, A1, A2, A3 si A7 – Au fost depuse patru oferte pentru studiile de fezabilitate destinate nodurilor rutiere pe autostrazi. CNAIR aloca 5,6 milioane lei
Articolul următorCENTURA DE AUR – 24 milioane de euro pentru varianta ocolitoare a orasului Alesd, Bihor, in lungime totala de 6 km. Pe segmentul de drum sunt prevazute 5 poduri si 15 podete

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.