MASINI RARE, SCOASE LA LICITATIE IN BUCURESTI – O piesa de colectie are un pret de pornire si de 11.000 euro

La inceputul lui noiembrie, casa de licitatii A10 by Artmark scoate la vanzare, la preturi de pornire in licitatie de cateva mii de euro, 6 masini rare, modele istorice dar perfect functionale, provenind din colectiile unor pasionati ori din patrimoniile unor institutii, in cadrul evenimentului „Licitatiei de Eleganta„.

De altfel, din timp in timp, in cadrul unor licitatii de arta si obiecte de colectie, se intampla ca Artmark sa puna in licitatie si masini istorice sau de lux, ce au apartinut unor personalitati din Romania ori strainatate, cum a fost cazul recent cu limuzina Paykan ce a fost facuta cadou lui Nicolae Ceausescu ori cu cabrioletul Maserati Spyder ce a facut parte din colectia lui Elton John.

Cu o istorie impresionanta, se remarca prin eleganta fosta masina de protocol a Ambasadei Chinei la Bruxelles, utilizata de ambasadori in deplasarile oficiale. Este vorba de modelul exclusivist Cadillac Fleetwood Long, din 1979, unul dintre cele mai scumpe modele produse in epoca. Piesa de colectie are un pret de pornire, in licitatie, de doar 5.000 de euro si detine atestatul de vehicul istoric.

Apoi, unul dintre cele mai cunoscute modele istorice sport, celebre din competitii si filme artistice, un exemplar bine intretinut de Ford Thunderbird, avand un pret de pornire de 11.000 de euro – „bijuteria” albastra, fabricata in 1964, reprezinta in epoca una dintre expresiile luxului si vitezei, singurul model al acestei generatii care avea cuvandul „Thunderbird” inscris cromat de-a latul capotei.

Considerata Masina sport a Americii, Corvette C5, fabricata in 2003, editia limitata aniversara de 50 de ani de la aparitia modelului sport Corvette, este de asemenea prezenta in licitattie si pleaca de la un pret de pornire de 10.000 de euro.

In cadrul evenimentului „Licitatiei de Eleganta” din 11 noiembrie, ce se va desfasura doar pe platforma online Artmark Live, vor fi scoase la licitatie pentru pretul de pornire de doar 9.000 de euro, fiecare, si un model Ford Mustang din 1966, piesa de colectie Jaguar XJ40 Daimler din 1999, considerata cea mai sigura masina din Marea Britanie, precum si un Mercedes SL380 decapotabil, din 1982, care are pretul de pornire de 8.000 de euro.

Masinile de colectie pot fi admirate la Palatul Cesianu-Racovita, de luni pana duminica, in intervalul orar 10:00-20:00, putand fi si testate cu o programare prealabila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.