SANTIERUL NAVAL ORSOVA, BUN DE PLATA – Compania de stat trebuie sa-i plateasca unui fost sef peste 530.000 lei pentru ca l-a concediat

Santierul Naval Orsova, constructor de nave fluviale, este obligat de instantele judecatoresti sa-i plateasca peste 531.000 de lei lui Mihai Fercala din cauza ca l-a revocat din functia de administrator. Mihai Fercala fusese ales presedinte al Consiliului de Administratie al companiei in aprilie 2019 pentru un mandat de patru ani, alaturi de Floriean Firu, Lucian Ionescu, Ioan Marius Pantea si Tudor Ciurezu, insa la solicitarea SIF Transilvania, actionarii au aprobat in octombrie 2020 alegerea unui alt Consiliu de Administratie pe o perioada de doi ani. Fercala a atacat in instanta si a cerut daune de 530.000 lei plus dobanda legala.

Societatea Santierul Naval Orsova S.A. informeaza actionarii si investitorii ca, potrivit informatiilor existente pe portalul instantei de judecata, in dosarul 2742/101/2020, aflat pe rolul Curtii de Apel Craiova, in calitate de parata, in contradictoriu cu d-l Fercala Mihai in calitate de reclamant, instanta de judecata Admite apelul formulat de de d-l Fercala Mihai impotriva Sentintei nr.14/23 aprilie 2021 pronuntata de Tribunalul Mehedinti. Schimba sentinta in sensul ca admite cererea de chemare in judecata. Obliga intimata-parata catre apelantul-reclamant la plata sumei de 531.210 lei, precum si la plata dobanzii legale penalizatoare aferenta fiecarei remuneratii fixe lunare, de la data scadentei fiecarei obligatii in parte si pana la momentul platii efective.Obliga intimata-parata catre apelantul-reclamant la plata cheltuielilor de judecata in cuantum total de 32.540 lei. Cu drept de recurs in termen de 30 zile de la comunicarea hotararii. Nu mai sunt alte evenimente de raportat„, arata un anunt transmis de companie Bursei de Valori Bucuresti.

De altfel, aceasta suma a fost constituita de companie la finele anului 2020 ca provizion pentru litigii.

La 2 octombrie 2020, actionarii Santierului Naval Orsova au aprobat modificarea Actului Constitutiv al societatii si alegerea unui nou Consiliu de Administratie, pentru o perioada de doi ani, format din Crinel-Valer Andanut – numit presedinte, Marius Moldovan – vicepresedinte si membrii Tudor Ciurezu, Lucia-Carmen Dumitrescu si Marian Constantin Mihai, in cadrul unei adunari convocate la cererea SIF Transilvania (SIF3).

SIF Transilvania, sub noua conducere executiva de la acea vreme, a lui Marius Moldovan, a inceput sa inlocuiasca atunci Consiliile de Administratie ale companiilor din portofoliu, ce fusesera alese in timpul in care SIF-ul din Brasov era condus de Mihai Fercala.

Santierul Naval Orsova a avut in primul semestru al anului o pierdere de 335.279 lei si o cifra de afaceri de 39,6 milioane lei.

Compania de stat are o capitalizare de 66,25 milioane lei si este detinuta de 3 SIF-uri: 50% de SIF Transilvania (SIF3), 28% de SIF Oltenia si 13,17% de SIF Muntenia.

Santierul Naval Orsova estimeaza un profit brut de 3,3 milioane lei in acest an si venituri totale de 72,79 milioane lei. Constructorul de nave fluviale si-a planificat investitii de 4,5 milioane lei in acest an, in achizitia de automacarale echipamente si masinarii.

Articolul precedentDIESEL PIERDE TEREN – Masinile electrice iau fata autoturismelor diesel. Inmatricularile de autoturisme hibride au reprezentat 20,7% din piata auto totala a UE
Articolul următorREABILITAREA PODULUI PESTE PARAUL AZUGA, FINALIZATA – S-au ridicat restrictiile de circulatie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.