WIZZ AIR SE EXTINDE IN UCRAINA – Compania lanseaza 26 de rute noi, biletele pornesc de la 25 de euro

Compania aeriana low-cost Wizz Air isi extinde operatiunile pe piata ucraineana, cu o dublare a capacitatii. Extinderea vine ca urmare a acordului „Open Skies” semnat cu UE pe 12 octombrie 2021.

Astfel, compania aeriana anunta alocarea a cinci noi aeronave moderne, de ultima generatie la baza sa de pe Aeroportul International Kiev. Noile avioane Airbus 321 se vor alatura flotei de la inceputul sezonului estival. Cu aceasta investitie, Wizz Air isi dubleaza capacitatea de pe Aeroportul International Kiev, oferind pasagerilor 12 noi rute de la Kiev catre destinatii mult asteptate, precum Paris Beauvais, Bruxelles-Charleroi, Eindhoven, Nisa, Barcelona, Madrid, Alicante, Malaga, Porto, Palma De Mallorca, Chania-Creta si Basel Mulhouse Freiburg.

In plus, Wizz Air anunta alocarea a doua noi aeronave Airbus 321 la baza sa din Liov, incepand cu sezonul estival. Noile aeronave vor sprijini operatiunile a noua rute noi catre Paris Beauvais, Madrid, Eindhoven, Barcelona, Bruxelles-Charleroi, Nisa, Treviso, Atena si Salonic.

Cu aceste noi alocari, Wizz Air isi dubleaza capacitatea in Ucraina si isi mareste flota la opt avioane pe Aeroportul International Kiev si la trei avioane pe Aeroportul International Liov. In plus, compania aeriana va investi pentru a aduce mai multe oportunitati de calatorie pentru pasagerii care calatoresc din Odessa si Harkov, deoarece compania aeriana adauga noi rute de la Odessa la Londra Luton, Pardubice, Atena si de la Harkov la Salonic si Pardubice. Mai mult, Wizz Air creste frecventa a 25 de rute deja operate din Ucraina.

Biletele sunt deja disponibile online pe site-ul companiei si prin intermediul aplicatiei pentru mobil, incepand de la 24,99 euro.

Aceasta extindere la scara larga a operatiunilor WIZZ in Ucraina va permite companiei aeriene sa atinga o crestere de 120% in sezonul de vara 2022. Acest lucru va transforma Wizz Air in cea mai mare companie aeriana care ofera locuri pe zboruri directe din Ucraina. Noua capacitate alocata de peste 1,4 milioane de locuri pe an va continua sa contribuie la piata aeriana din Ucraina si la crearea a peste 288 de noi locuri de munca, Wizz Air sustinand 1.050 de locuri de munca locale suplimentare in industriile asociate„, precizeaza compania.

Wizz Air a inceput operatiunile in Ucraina in 2008 si de atunci compania aeriana a transportat peste 11 milioane de pasageri din si spre Ucraina. Alocand noi avioane la bazele sale de la Kiev si Liov si lansand noi rute, Wizz Air continua sa isi demonstreze angajamentul fata de piata ucraineana, oferind legaturi aeriene accesibile si mai multor calatori. WIZZ aduce mai multe destinatii europene favorite mai aproape de pasagerii din Ucraina, oferind in total 117 rute catre 21 de tari de pe 6 aeroporturi ucrainene.

Ziua de astazi marcheaza o expansiune majora a Wizz Air in Ucraina si aduce vesti minunate atat pentru calatorii ucraineni, cat si pentru cei care doresc sa viziteze tara. Multumita noului acord UE „Open Skies”, suntem incantati sa anuntam ca ne vom dubla capacitatea in Ucraina, prin adaugarea a 5 noi aeronave la baza noastra din Kiev si 2 noi aeronave la cea din Liov. Aceste aeronave suplimentare ne vor permite sa lansam 26 de rute noi din Kiev, Liov, Odessa si Harkov si sa crestem frecventele pe 25 de rute existente in Ucraina. In total, Wizz Air va opera 117 rute catre 22 de tari din Ucraina, cu 11 aeronave. Dedicata pietei ucrainene, cresterea numarului de aeronave alocate bazelor din aceasta tara si a rutelor cu pret redus inseamna noi locuri de munca si mai mult sprijin pentru a creste turismul in Ucraina. Pe langa faptul ca le ofera mai multor ucraineni sansa de a calatori datorita tarifelor noastre scazute, aceasta investitie va stimula si mai mult economia locala si sectoarele aviatiei si turismului. Asteptam cu nerabdare sa intampinam mai multi pasageri la bordul aeronavelor noastre moderne„, afirma Robert Carey, presedintele Wizz Air Group.

Anuntul extinderii operatiunilor din Ucraina vine la doar o saptamana de la deschiderea celei de-a saptea baze in Italia. Pe 6 octombrie 2021, Wizz Air a inaugurat o noua baza, pe Aeroportul Marco Polo din Venetia, alocand alte 2 aeronave si lansand 16 noi rute.

Wizz Air este partenerul nostru strategic de multi ani. Știrea de astazi este o alta dovada a relatiei noastre puternice. Ne bucuram impreuna cu cetatenii ucraineni ca de acum inainte vom avea si mai multe oportunitati de a calatori de la Kiev. Și vom continua sa ne preocupam de cele mai bune si mai confortabile rute pentru pasagerii nostri„, spune Denys Kostrzhevsky, presedintele consiliului de administratie al Aeroportului International Kiev.

Articolul precedentINCEPE SANTIERUL PE AUTOSTRADA MOLDOVEI – Au fost aprobate exproprierile in judetul Buzau pentru construirea celui mai mare proiect PNRR. In zece zile, CNAIR va anunta castigatorul licitatiei pentru executia celor trei loturi ale primului tronson din A7, Ploiesti-Buzau
Articolul următorCNAIR A DAT ORDINUL DE INCEPERE A LUCRARILOR PENTRU LOTUL 3 DIN A0 SUD – Contractul se ridica la 853,4 milioane lei fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.