ARABIA SAUDITA A DEPASIT COVID-UL – Companiile aeriene s-au redresat dupa pandemia Covid-19. Piata interna este „foarte aproape de a reveni la 100%”. Directorul Transportului Aerian: „Avem nevoie de mai multe avioane”

Piata interna a calatoriilor aeriene din Arabia Saudita asista la o redresare brusca, numarul pasagerilor fiind aproape de nivelul pre-pandemic, a anuntat Con Korfiatis, directorul executiv al transportatorului aerian de stat flyadeal, citat de publicatia Arab News.

Regatul, cu o populatie de aproximativ 30 de milioane de locuitori, este de departe cea mai mare piata interna de calatorii aeriene din Golf, unde majoritatea tarilor sunt mici si au doar servicii internationale.

Piata interna este foarte aproape de a reveni la 100%. Este in jur de 90%”, a declarat Con Korfiatis pentru Reuters intr-un interviu online.

Flyadeal, o filiala a transportatorului de stat Saudi Arabian Airlines, a reluat zborurile in Arabia Saudita la sfarsitul lunii mai 2020 dupa ce serviciile au fost suspendate in martie din cauza pandemiei COVID-19 si a revenit la capacitate maxima pana in octombrie.

Compania aeriana opereaza acum 19 rute interne catre 14 orase si are un serviciu international de la Riyadh la Dubai.

Mai multe zboruri internationale sunt programate sa fie lansate anul acesta si exista planuri de a opera mai multe astfel de zboruri din Riyadh si de a incepe rutele internationale din Jeddah si Dammam.

Korfiatis a declarat ca Flyadeal urmeaza sa primeasca de la sfarsitul anului inca patru avioane din comanda sa din anul 2019 pentru 30 de avioane Airbus (AIR.PA) A320neo. A primit trei avioane pana acum.

Exista 15 avioane A320 in flota incepand de astazi, in mare parte modele inchiriate „CEO”, despre care Korfiatis a spus ca vor fi eliminate treptat atunci cand contractele de inchiriere expira in jurul anului 2025.

Compania aeriana va incerca sa cumpere probabil si anul viitor inca 20 de A320neo, desi spune ca nu s-a luat inca nicio decizie.

Avem nevoie de mai multe avioane„, a spus Korfiatis.

Articolul precedentBANI PENTRU AVIOANE CRAIOVA – Compania atrage 45,8 milioane lei de la investitori intr-o majorare de capital, dupa ce in primul trimestru a inregistrat pierderi de 11,8 milioane lei
Articolul următorBENZINA NU SE OPRESTE LA 7 LEI PE LITRU – Specialistii anunta cresterea in cascada a carburantilor. Pretul benzinei este strans legat de criza energetica si de criza din sanatate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.