CNAIR REIA LICITATIA PENTRU LOTUL BAIA MARE – BISTRITA – Licitatia depaseste 21 milioane lei

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) relanseaza licitatia pentru studiul de fezabilitate al lotului Baia Mare – Bistrita, din viitoarea sosea de mare viteza Baia Mare – Suceava sau Autostrada Nordului. Licitatia este estimata intre 21.573.573 si 25.490.586 lei, potrivit anuntului publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Acest tronson a mai fost lansat la licitatie pentru elaborarea studiului de fezabilitate si in anul 2019, insa licitatia a fost anulata.

Ofertantul trebuie sa demonstreze ca cifra de afaceri anuala totala pentru fiecare din exercitiile financiare aferente anilor 2018, 2019 si 2020 a fost de minimum 3.000.000 lei.

De asemenea,ofertantul trebuie sa faca dovada ca a dus la bun sfarsit in ultimii 5 ani servicii de elaborare si/sau revizuire si/sau actualizare si/sau completare de Studii de Fezabilitate si/sau Proiecte tehnice si/sau [Proiecte Tehnice si Detalii de Executie] pentru lucrari de constructie noua si/sau modernizare si/ sau largire aferente drumurilor nationale si/ sau drumurilor expres si/sau autostrazilor, in valoare cumulata de minim 4.000.000 lei fara TVA.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 25 octombrie 2021.

Licitatia este impartita in doua loturi: Lotul 1 Baia Mare – Dej, de 13,17 milioane de lei si Lotul 2 Dej – Bistrita, valoare estimata de 8,4 milioane de lei.

Durata contractelor va fi de 18 luni, din care 14 luni pentru elaborarea studiului de fezabilitate.

Pe 10 martie, CNAIR a anuntat printr-un comunicat pe pagina sa de internet ca a semnat contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate aferente loturilor 2 (Bistrita – Vatra Dornei) si 3 (Vatra Dornei – Suceava) necesare constructiei drumului de mare viteza Baia Mare – Suceava, in timp ce ofertele depuse pentru lotul 1 (Baia Mare – Bistrita) sunt in curs de evaluare.

Asa cum rezulta din documentatia publicata de CNAIR in SEAP, ofertele depuse pentru Studiul de fezabilitate pentru Lotul 1 Baia Mare-Bistrita erau atunci in curs de evaluare. Valoarea contractului fusese de 22.944.310,67 lei.

Anterior, pe 10 martie 2021, CNAIR a anuntat castigatorii contractelor pentru loturile 2 si 3.

Astfel, potrivit Companiei de autostrazi, ofertantul declarat castigator in martie pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate aferent lotului 2, Bistrita – Vatra Dornei este S.C. Explan S.R.L., valoarea contractului fiind de 15.793.026,12 lei fara TVA. Studiul de Fezabilitate pentru lotul 3, Vatra Dornei – Suceava, va fi elaborat de Asocierea S.C. Best Consulting & Design S.R.L. – Ingineria Especializada Obra Civil e Industrial S.A., valoarea contractului fiind de 14.475.000 lei fara TVA. Banii vin din fonduri europene nerambursabile, iar durata de realizare a serviciilor de proiectare este de 18 luni de la data de incepere a fiecarui contract.

Conform Master Planului General de Transport al Romaniei, legatura intre Baia Mare si Suceava va fi realizata astfel: Drumul expres Baia Mare – Bistrita, numit Somes Expres, si Drumul Trans Regio Bistrita – Vatra Dornei – Suceava, numit generic Bucovina. Acest proiect de infrastructura va realiza legatura dintre Coridorul 3 (Bucuresti – Regiunea Nord Est) si viitorul punct de trecere al frontierei din zona Oar.

Articolul precedentGIRATORIUL SUSPENDAT DE LA PASAJUL DOMNESTI – A inceput realizarea unei bretele pentru devierea traficului
Articolul următorPRETUL MEDIU AL UNUI BILET DE AVION: CIRCA 150 DE EURO – O treime din zborurile din aceasta vara au fost modificate sau anulate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.