AUTOSTRADA CARE TRAVERSEAZA MUNTII, LA UN PAS DE EXECUTIE – Pe 20 septembrie se deschid ofertele pentru proiectarea si executia Sectiunii 2 peste Carpati din Autostrada Sibiu-Pitesti

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a vorbit marti, in conferinta de „bilant” odata cu prezentarea demisiei din functie despre proiectele de autostrazi, atat de importante pentru investitori si pentru populatie. Astfel, un anunt important a fost facut despre Autostrada Sibiu – Pitesti, anuntand ca termenul maxim de depunere oferte pentru proiectarea si executia sectiunii 2 peste Carpati este 20 septembrie.

Ramane, nu se mai schimba. Pe 20 septembrie, moment epocal pentru Romania, vom avea in sfarsit oferte depuse ferm pentru autostrada care traverseaza muntii, pentru constructie”, a zis Catalin Drula, cu privire la sectiunea 2 a Autostrazii A1 Sibiu – Pitesti.

Autostrada Sibiu – Pitesti va avea o lungime de peste 122 de kilometri, este impartita in 5 loturi, va lega Centrul si Vestul Romaniei de reteaua europeana de autostrazi, fiind o parte importanta a Coridorului 4 Paneuropean. Sectorul 2 are o lungime de 31,33 kilometri si contine 49 de poduri si viaducte, 7 tuneluri cu lungimi cuprinse intre 250 m si 1.590 m si ecoduct in zona localitatii Lazaret.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat in iulie lista celor sase candidati care s-au calificat sa mearga mai departe in cursa pentru proiectarea si construirea Sectiunii 2 Boita – Cornetu din Autostrada Sibiu – Pitesti. Initial, in cursa pentru acest lot peste Carpati au intrat 11 candidati.

Valoarea estimata a contractului este cuprinsa intre 4,63 miliarde de lei si 5,27 miliarde de lei, fara TVA. Durata contractului este de 148 luni si cuprinde: 24 luni perioada de proiectare, 64 luni perioada de executie si 60 luni perioada de garantie a lucrarilor.

Catalin Drula estimeaza totodata ca in octombrie poate fi lansata licitatia pentru A13 Sibiu – Fagaras, pentru care este gata acordul de mediu si urmeaza sa fie trimisa pe circuit Hotararea de Guvern cu indicatorii tehnico-economici.

Catalin Drula a mai anuntat ca pe 15 septembrie urmeaza sa fie depuse ofertele pentru lotul relicitat Chetani–Campia Turzii din Autostrada Transilvania (A3).

In plus, in saptamana 20-24 septembrie, va fi emis ordinul de incepere a lucrarilor pe lotul 3 din Autostrada de Centura Bucuresti Sud (A0 Sud) catre grecii de la Aktor, potrivit estimarilor ministrului demisionar.

In luna noiembrie va fi finalizat lotul Ungheni – Targu Mures din Autostrada Transilvania, construit de austriecii de la Strabag. Si tot in noiembrie, intre 1 si 15 ale lunii, va fi finalizat lotul 2 din Autostrada A10 Sebes – Turda.

Sursa foto: impact.ro

Articolul precedentCFR NU A MAI VAZUT SINA NOUA DE 15 ANI – Catalin Drula are o explicatie pentru mersul trenurilor: „Trebuie sa spunem si publicului ca sa inteleaga de ce se merge cum se merge pe calea ferata”
Articolul următorPRODUCATORII AUTO ANUNTA PLANURI AMBITIOASE PENTRU MODELELE ELECTRICE – Toyota investeste 13,5 miliarde dolari ca sa dezvolte baterii, iar Renault vrea ca 90% dintre masinile pe care le vinde sa fie electrice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.