Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pune pe hartie autostrazile patriei pentru a vedea unde mai poate construi noduri rutiere. Conform proiectului, ar urma sa se construiasca mai multe noduri rutiere pe Autostrazile A0, A1, A2, A3 si A7. Informatia se regaseste in Sistemul de Licitatii Publice (SEAP) unde CNAIR a publicat anuntul de licitatie. Vorbim despre un contract care se ridica la 6.687.266,41 lei si care vizeaza „Elaborarea Studiului de Prefezabilitate si Studiu de Fezabilitate privind realizarea de noi noduri rutiere pe autostrazi”.
„Obiectul contractului este de Elaborare Studiu de Prefezabilitate si Studiu Fezabilitate pentru realizarea de noi noduri rutiere pe Autostrazile A0, A1, A2, A3 si A7 in conformitate cu reglementarile tehnice, legislatia in vigoare (H.G. 907/2016) si cu cerintele Caietului de sarcini. In conformitate cu prevederile art. 160 alin. (1) din Legea nr. 98/2016 cu modificarile si completarile ulterioare, termenul limita pana la care orice operator economic interesat de participarea la procedura de achizitie publica are dreptul de a solicita clarificari sau informatii suplimentare in legatura cu documentatia de atribuire este cu 20 zile inainte de termenul limita de depunere a ofertelor. In conformitate cu prevederile art. 160 alin. (2) din Legea 98/2016 cu modificarile si completarile ulterioare, Autoritatea Contractanta stabileste un singur termen limita in care va raspunde tuturor solicitarilor de clarificare/ informatiilor suplimentare, dupa cum urmeaza: cu 12 zile inainte de termenul limita de depunere a ofertelor. Termenul de raspuns la clarificari a fost stabilit astfel incat operatorii economici sa aiba o perioada adecvata pentru analizarea documentatiei de atribuire si, ulterior, pentru elaborarea ofertelor prin prisma raspunsurilor oferite de Autoritatea Contractanta”, se precizeaza in descrierea succinta a licitatiei pentru constructia de noduri rutiere pe autostrazi.
Contractul pentru acest proiect este sustinut din fonduri europene, fiind parte din Programul Operational Infrastructura Mare – POIM :
„Autoritatea Contractanta opteaza pentru achizitionarea ulterioara de noi servicii similare de la ofertantul a carui oferta va fi declarata castigatoare in cadrul prezentei proceduri de achizitie publica in cuantum de 1.026.502,52 lei, fara TVA, valoarea reprezentand 20% din valoarea estimata a contractului fara Rezerve de implementare, “Camera de date” de proiect si Publicitate, iar Valoarea Estimata Totala (incluzand si serviciile similare) va fi: 6.687.266,41 lei fara TVA. Valoarea minima a intervalului de la Sectiunea II.1.5 reprezinta valoarea estimata a prezentei proceduri, in functie de care se va elabora si evalua oferta, iar valoarea maxima a intervalului de la Sectiunea II.1.5 reprezinta valoarea estimata ce contine atat valoarea estimata a prezentei proceduri, cat si valoarea posibilelor servicii noi similare conform art. 104 alin. (8) din Legea nr. 98/2016”, se precizeaza in anunutul SEAP.
Conform anuntului, in cadrul contractului se vor presta urmatoarele servicii si se vor elabora cel putin urmatoarele documente:
• Elaborarea Studiului de Prefezabilitate
• Elaborarea Studiului de fezabilitate;
• Asistenta tehnica acordata Beneficiarului pentru sustinerea Aplicatiei de Finantare;
• Asistenta tehnica acordata Beneficiarului pentru procedura de atribuire a contractelor de proiectare si executie a lucrarilor, dupa caz;
„In conformitate cu prevederile art. 221 din Legea 98/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, si cu respectarea articolului 20 din Contractul de servicii, eventualele modificari care pot interveni in perioada de derulare a contractului se refera la urmatoarele, fara a se limita la acestea: 1. modificari ale partilor contractante; 2. schimbari/ modificari legislative/ normative/ STAS-uri/ norme/ ordine/ instructiuni/etc; 3. solicitari ale Autoritatilor/ Entitatilor/ Institutiilor ce elibereaza avize/acorduri/autorizatii/permise sau de alte entitati care au atributiuni in legatura cu proiectul (MTIC, MFE, Institutii Centrale si/sau Locale, ARR, Beneficiar, MAI, SRI, Verificatori Atestati, etc.); 4. prelungirea termenelor de predare a rapoartelor/livrabilelor (documentelor/documentatiei); 5. mobilizarea slaba a personalului Prestatorului; 6. inlocuirea personalului nominalizat de Prestator pentru indeplinirea contractului; 7. prelungirea duratei contracului; 8. inlocuirea/introducerea subcontractantilor; 9. aplicarea legii privind monumentele istorice, realizarea auditului de siguranta rutiera, de elaborarea PUZ; 10. cerinte privind cercetare si lucrari arheologice. Modificarile vor fi realizate ulterior semnarii contractului, in conformitate cu prevederile contractuale, numai in conditiile in care acestea nu reprezinta modificari substantiale in sensul prevederilor art. 221 alin. (7) din Legea nr. 98/2016. Prelungirea Duratei contractului se poate realiza in conformitate cu prevederile articolului 20 din Contractul de servicii. Mai multe informatii se regasesc in Contract”, precizeaza CNAIR.
Ofertele pot fi depuse pana la data de 14.10.2021, data la care acestea vor fi si deschise.
Iata care sunt cele 12 noduri:
1. Nod Pantelimon, pe A0 Nord,
2. Nod Ovidiu, pe A2 Fetesti – Cernavoda,
3. Nod Dunarea, pe A2 Fetesti – Cernavoda,
4. Nod Pestera, pe A2 Cernavoda – Constanta,
5. Nod Ghighiu, pe A3 Bucuresti – Ploiesti,
6. Nod Ciurila, pe A3 Cluj-Turda,
7. Nod Romanasi, pe A3 Cluj-Zalau,
8. Nod Ludus, pe A3 Tg.Mures-Campia Turzii,
9. Nod la Sandulesti, pe A3 Cluj-Turda,
10. Nod la Crasna, pe A3 Zalau-Oradea,
11. Nod de descarcare pe A7, în zona localitatii Dumbrava, dupa conexiunea autostrazilor A7 si A3,
12. Nod la Adjud Est, pe A7 Focsani-Bacau.