INVESTITIE DE 50 MILIOANE LEI INTR-UN CAMPUS DE STAT PENTRU TRANSPORT NAVAL – CERONAV va detine cel mai mare complex de pregatire profesionala din Europa

Centrul Roman pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV) a anuntat ca demareaza cea mai mare investitie a sa. Centrul va construi la Constanta un campus de invatamant de 50 milioane lei care ar trebui sa fie gata in doi ani si jumatate. Centrul va avea astfel un campus cu spatii de invatare, cazare si un bazin de antrenament.

La data de 30 august 2021 Centrul Roman pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV a semnat contractul de proiectare si executie pentru obiectivul de investitie Corp învatamant-cazare si bazin de antrenamente”, a anuntat CERONAV.

Investitia reprezinta un campus în suprafata de 5.063 mp, constand în construirea unui corp de cladire pentru învatamant si cazare în regim de înaltime S+P+4E si a unui corp care sa cuprinda un nou bazin de antrenamente. Alaturi de obiectivele actuale, CERONAV va detine cel mai mare complex de pregatire profesionala din Europa.

Aceasta investitie va permite CERONAV sa creasca calitatea actului de pregatire profesionala, dar si capacitatea de a intra pe piata serviciilor integrate, pentru a oferi navigatorilor romani si straini conditii la cele mai înalte standarde mondiale. Campusul este un motiv de mandrie si pentru Constanta, deoarece în finala competitiei mondiale de arhitectura de la Singapore, a fost declarat unul dintre cele 3 proiecte emblematice pentru educatie si pregatire profesionala. Tocmai am depus si cererea de finantare pentru proiectul POIM – “Modernizarea centrelor de simulare” – proiect european nerambursabil, în valoare de 40 milioane lei. Cele doua obiective reprezinta cele mai mari investitii din istoria CERONAV”, a declarat Ovidiu Sorin Cupsa, director general CERONAV.

Durata totala a realizarii investitiei este de 32 de luni, incluzand 8 luni proiectare si 24 de luni executie.

Valoarea aprobata a investitiei, prin HG 10138/2019, este de 49.960.967 lei inclusiv TVA, iar valoarea de atribuire a contractului este de 47.140.710 lei inclusiv TVA.

Finantarea va fi asigurata din surse proprie.

Articolul precedentCONSILIUL CONCURENTEI FACE ORDINE LA CFR – Operatorii de transport feroviari au dreptul sa isi aleaga furnizorul de energie. Un tren de marfa face 7- 12 zile intre Constanta si Curtici
Articolul următorSE MAI DESENEAZA NISTE NODURI PE AUTOSTRAZI – CNAIR a lansat licitatia pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru mai multe noduri rutiere pe Autostrazile A0, A1, A2, A3 si A7

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.