DAIMLER OPRESTE PRODUCTIA LA FABRICA DIN UNGARIA – Criza cipurilor nu s-a incheiat

Produktion CLA Shooting Brake, Fertigfahrzeug CLA Shooting Brake production, finished vehicle

Producatorul german de autovehicule Daimler a anuntat ca intentioneaza sa opreasca productia la mai multe fabrici Mercedes-Benz saptamana aceasta, inclusiv la cea din Kecskemet, Ungaria, din cauza lipsei de piese, scrie publicatia Budapest Business Journal.

Productia va fi oprita saptamâna aceasta la uzinele din Rastatt (Germania) si din Kecskemet. La fabrica din Bremen si la anumite divizii ale celei din Sindelfingen, productia a fost deja oprita saptamâna trecuta.

Când a fost intrebat cati angajati vor fi afectati de inchiderea unitatii, Daimler nu a oferit un raspuns. Fabrica din Bremen are 12.000 de muncitori, fabrica de la Rastatt 6.500 angajati, fabrica de la Kecskemet 4.700 lucratori, iar fabrica de la Sindelfingen are 25.000 de angajati.

Aceste patru unitati de productie au fost deja oprite in ultimele luni din cauza lipsei de piese.

Pandemia Covid a crescut cererea de aparate care utilizeaza cipuri, cum ar fi telefoane, televizoare si console de jocuri. O gama larga de companii, de la producatorii auto pana la micii producatori de electrocasnice, au fost afectate de lipsa de cipuri.

Toyota, cel mai mare producator auto din lume, va reduce productia mondiala de vehicule cu 40% in septembrie, din cauza deficitului global de microcipuri. Compania isi planificase sa produca aproape 900.000 de masini luna viitoare, dar acum a redus-o la 540.000 de vehicule.

La randul sau, Volkswagen, al doilea cel mai mare producator de autovehicule din lume, a avertizat ca ar putea fi nevoit sa reduca si mai mult productia.

Articolul precedentPASAJUL MOGOSOAIA, GATA INAINTE DE TERMEN – Proiectul se afla la 63% din gradul de realizare. Se lucreaza in doua ture cu peste 60-70 de utilaje
Articolul următorUN NOU TERMINAL CARGO LA AEROPORTUL DIN ORADEA – Contractul de 32 milioane euro a fost semnat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.