PASAJUL MOGOSOAIA, APROAPE DE FINAL – Se asterne primul strat de asfalt

Pasajul de la Mogosoaia este tot mai aproape de final. Acum se asterne primul strat de asfalt, dupa cum a anuntat secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu.

A inceput asternerea primului strat de asfalt la Pasajul Mogosoaia, rampa dinspre Otopeni”, a scris secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu, pe Facebook.

De altfel, oficialul anuntase inca de la inceputul acestei luni ca pasajul de la Mogosoaia este aproape de forma finala.

Lucrarile au inceput in aprilie 2020. Investitia ar putea sa fie gata la 1 octombrie, acesta fiind termenul dorit de ministrul Transporturilor.

Potrivit contractului semnat, termenul de finalizare este aprilie 2022.

Pasajul rutier suprateran are o lungime de circa 800 de metri si va muta actuala Șosea de Centura a Capitalei cu patru benzi peste giratoriul de la intersectia cu DN1A – Mogosoaia.

Pasajul de la Mogosoaia, aproape de forma finala. A fost finalizata placa de supra-betonare pe pasaj. S-au finalizat armarea, cofrarea si turnarea grinzii de coronament la rampa spre Otopeni si a inceput montarea stalpilor de iluminat. Se lucreaza si la armarea, cofrarea si turnarea grinzii de coronament la rampa spre Chitila. Maine va incepe asternerea balastului stabilizat la rampa spre Otopeni. Este ultima operatiune inainte de straturile de asfalt”, a scris recent Scriosteanu pe Facebook.

Proiectul are o lungime de 800 m si costa 6,8 milioane euro. Constructorul este Strabag. Contractul a fost semnat in octombrie 2018, licitatia fiind lansata in iunie 2017.

Circa 20 de km din Centura de Nord a Capitalei au fost modernizati si largiti la 4 benzi inca din 2010, iar singurul punct din zona care a ramas nerezolvat a fost intersectia de la Mogosoaia cu DN1A, un sens giratoriu unde apar blocaje si cozi de masini.


Lucrarile continua si la Pasajul Domnesti

In ceea ce priveste Pasajul Domnesti, Scristeanu anunta zilele trecute ca s-a intrat intr-o etapa importanta in privinta realizarii suprastructurii Pasajului Domnesti.

A inceput montarea predalelor prefabricate, pe rampa de coborare spre Bragadiru. Vor fi montate in total circa 2.500 de predale. Fiecare cantareste aproximativ o tona. Predala este un element din beton armat prefabricat, care va sustine placa de beton ce va fi turnata compact peste predale si tablierul metalic”, a scris Scriosteanu.

De asemenea, au fost armate, cofrate si turnate radierele celor doua pile din amplasamentul fostei pozitii a Centurii Bucurestiului. La pila aferenta rampei de coborare spre A1 au fost armate, cofrate si turnate deja elevatiile, iar acum se armeaza rigla.

Continua sa fie aduse in santier elemente ale tablierului metalic al pasajului si este in desfasurare si montarea acestora.

Se lucreaza si la montarea elementelor prefabricate aferente zidurilor de sprijin ale rampelor de coborare spre Bragadiru si spre Bucuresti.

Continua relocarea retelelor de utilitati pe zona Domnesti, informeaza secretarul de stat.

Articolul precedentTOYOTA REDUCE PRODUCTIA GLOBALA CU 40% – Criza microcipurilor a lovit cel mai mare constructor auto
Articolul următorSASE OFERTE DEPUSE PENTRU DRUMUL DE MARE VITEZA BUCURESTI-ALEXANDRIA – Studiul de fezabilitate va stabili daca se face autostrada sau drum expres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.