EXPROPRIERI DE 2,3 MILIOANE LEI PENTRU CENTURA CAPITALEI – 38 imobile vor fi expropriate

38 imobile de pe centura Capitalei, cu o suprafata totala de 12.136 metri patrati, vor fi expropriate cu 2,3 milioane lei. Ministerul Transporturilor a elaborat un proiect de Hotarare a Guvernului privind declansarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privata care constituie coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national „Largire la patru benzi a centurii rutiere a Municipiului București Sud intre A2 km 23+600 și A1 km 55+520 și amenajare punct de intoarcere in solutie giratorie pe CB in zona autostrazii A1 – Amenajare Bretea de legatura DN 6 – DN CB la Pasaj pe DN 6 km 10+678”.

Pentru realizarea acestui obiectiv este necesara declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privata (38 imobile) care sunt afectate de aceasta lucrare de utilitate publica de interes national, cu suprafata de 12.136 mp.

Pentru prezentul proiect de act normativ este necesara suma de 2.318.000 lei, pentru o suprafata totala de 12.136 mp reprezentand un numar de 38 imobile”, arata Nota de fundamentare a proiectului.

Aceasta rezulta din Raportul de expertiza intocmit in anul 2021 de catre experul autorizat ANEVAR Stratu Dana Iuliana, avandu-se in vedere expertizele intocmite și actualizate de camerele notarior publici.

O parte din imobilele proprietate privata ce fac obiectul prezentului proiect de act normativ nu au fost inscrise de catre proprietari in cartea funciara in conformitate cu prevederile Legii cadastrului si a publicitaţii imobiliare nr. 7/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”, se mai arata in document.

Intreaga suprafata de teren, obiect al proiectului de act normativ, care urmeaza a fi afectata de lucrarile aferente realizarii proiectului, se afla pe raza localitatii Bragadiru, dinjudetul Ilfov.

Obiectivul de investitie este finantat din fonduri europene nerambursabile, avand ca orizont de implementare in integralitate anul 2023.

Articolul precedentSENATORII ISI CUMPARA MASINI HYBRID PLUG-IN – Contractul se ridica la 2,4 milioane lei
Articolul următorTRANSPORTUL MARITIM DE MARFURI DIN CHINA SCUMPESTE PRODUSELE – Scumpiri pe tot lantul de aprovizionare dupa ce transportul maritim de marfuri din China a crescut de sapte-opt ori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.