ORASUL BELGRAD PROIECTEAZA CEA DE-A DOUA LINII DE METROU – Guvernul a semnat contractul. Linia va avea 21 de km si ar putea fi gata in 2030

BELGRADE, SERBIA - JULY 28, 2018: Platform and departures board of Vukov Spomenik train station, a suburban and urban underground railway station of Serbian railways.

Guvernul orasului Belgrad a semnat un acord pentru proiectarea unei a doua linii de metrou in capitala sarba cu compania franceza Egis Rail, informeaza publicatia SeeNews.

Egis Rail va desena un studiu de fezabilitate si un proiect preliminar cu un studiu de evaluare a impactului asupra mediului pentru a doua linie de metrou. Aceasta va avea o lungime de 21 km si 23 de statii, a declarat viceprimarul din Belgrad, Goran Vesic, intr-un comunicat de presa.

In ianuarie, guvernul Serbiei a semnat un memorandum de intelegere (MoU) cu companiile franceze Alstom si Egis Rail si PowerChina pentru constructia primei linii de metrou din Belgrad.

Termenul limita pentru finalizarea contractului este de 25 de luni, astfel incat constructia celei de-a doua linii ar putea incepe in 2023 si ar putea fi finalizata in 2030. Demararea constructiei primei linii a metroului din Belgrad este planificat pentru noiembrie anul acesta, si ar putea fi finalizata in 2028„, a spus Vesic.

Reţeaua de metrou a capitalei sarbe va consta iniţial din doua linii, una de 22 km si cealalta de 19,8 km lungime, si va integra patru linii de cale ferata urbana. Prima linie de metrou va fi de-a lungul raului Sava, traversand centrul Belgradului si va lega zona Makisko Polje din partea de sud-vest a Belgradului de cartierul Mirijevo din nord-est, de langa Dunare. A doua linie va lega Zemun, o suburbie a nord-vestului Belgradului, de cartierul Mirijevo prin Noul Belgrad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.