PREMIERA PE PIATA PARCARILOR DIN ROMANIA – Soferii pot deschide barierele de la parcari cu telefonul mobil

yeParking, aplicatie de parksharing, anunta o premiera pe piata parcarilor din Romania.Park in Cloud” este primul modul care va revolutiona clasicele parcari cu bariera din tara noastra. Dispozitivul ajuta soferii sa deschida si sa inchida barierele de la parcari cu ajutorul telefonului mobil.

Modulul Park in Cloud poate fi instalat pe orice sistem de bariera. Dispozitivul se conecteaza la aplicatia yeParking, digitalizand astfel accesul. Practic, bariera poate fi deschisa si inchisa direct de pe telefonul mobil.

Toti cei care apeleaza la instalarea unui astfel de modul vor aparea si pe harta parcarilor din yeParking, care ofera o vizibilitate in randul a peste 12.000 de soferi.

In marile orase din Europa, autoritatile incurajeaza parksharing-ul, ofera beneficii soferilor care isi lasa autoturismele in parcari de tip “park&ride” sau doneaza permanent veniturile obtinute din taxele de stationari – catre proiecte pentru comunitate: construirea de spitale sau scoli.

De asemenea, potrivit datelor companiei din luna mai, in majoritatea municipiilor, zonele centrale raman cele mai solicitate de utilizatorii aplicatiei. In Bucuresti, cele mai multe parcari se efectueaza in centrul orasului. 27% dintre soferi cauta zilnic un loc de parcare acolo si isi petrec in medie 10-20 minute in cautarea unui loc de stationare.

In ceea ce priveste situatia din sectoare, 1 si 4 sunt cele mai solicitate de soferi. 17% dintre conducatorii auto, care utilizeaza yeParking, obisnuiesc sa stationeze acolo zilnic. Urmeaza sectorul 6 cu 16%, sectorul 5 cu 10%, sectorul 3 cu 9% si sectorul 2 cu 4 procente.

Compania prezinta o alternativa gratuita, de a incuraja parksharingul atat pentru parcarile de domiciliu cat si pentru cele private, iar cei care isi distribuie locul de parcare catre comunitate sa aiba parte de diverse beneficii.

Redam mai jos integral comunicatul yeParking:

Digitalizarea mobilitatii urbane amplifica, mai mult ca oricand, necesitatea modernizarii transportului. Iar investitiile pot fi minime, daca se identifica solutii simple, dar utile.

Astfel, intr-o perioada in care mobilitatea urbana este un subiect tot mai discutat, iar notiunea de smart cities a depasit pragul de noutate, yeParking aduce inca o premiera pe piata din Romania: Park in Cloud.

Modulul Park in Cloud reprezinta primul pas spre ceea ce numim Open Parking Protocol. Practic, transforma clasicele parcari in SMART PARKING.

CUM FUNCtIONEAZA?

Modulul Park in Cloud poate fi instalat pe orice sistem de bariera. Dispozitivul se conecteaza la aplicatia yeParking, digitalizand astfel accesul. Practic, bariera poate fi deschisa si inchisa direct de pe telefonul mobil.

Este benefic daca facem referire la parcarile cu bariera de la ansamblurile rezidentiale, cladirile de birouri, centrele comerciale sau spatiile private de stationare din marile orase.

Investitia este minima. Adica, sub 5% din costurile pe care acest tip de investitie le reprezinta in mod normal.

Avantajele acestui modul, care automatizeaza sistemele de bariera, sunt date de cresterea considerabila a veniturilor obtinute cu ajutorul parcarii.

De asemenea, toti cei care apeleaza la instalarea unui astfel de modul vor aparea si pe harta parcarilor din yeParking, care ofera o vizibilitate in randul a peste 12 mii de soferi.

Conceptul nostru de la bun inceput a fost rezolvarea problemei locurilor de parcare cu ajutorul tehnologiei. Credem in puterea digitalizarii, mai ales in vremurile in care traim, iar aceasta noua optiune pentru proprietarii de parcari, va revolutiona sistemele clasice de bariera existente in prezent in Romania. Cat de simplu si modern este sa iti deschizi telefonul mobil ca sofer si sa controlezi tot ce se intampla in jurul tau. Chiar si bariera de la parcarea in care vrei sa intri sau sa iesi, fara a mai sta sa cauti o telecomanda sau sa dai telefoane. Acest sistem face parte din conceptul de parksharing, pe care noi il implementam in Romania”, a declarat Mihai Lodoaba, CEO yeParking.

Despre yeParking

yeParking este singura aplicatie de parksharing din Romania care ajuta soferii sa gaseasca sute de locuri de parcare in diferite orase din tara: Cluj – Napoca, Bucuresti, Iasi, Brasov sau Oradea fiind doar cateva dintre ele. Aplicatia are ca scop sa favorizeze punerea in valoare la maximum a parcarile existente, atat pentru proprietarii lor, cat si pentru soferi. Incurajeaza comunicarea si implicarea activa a soferilor in rezolvarea problemelor legate de trafic, plecand de la premisa ca schimbarea poate si trebuie sa inceapa si din comunitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.