TROLEIBUZE ELECTRICE LA TARGU JIU – Contract de peste 23 milioane lei

TROLEIBUZE ELECTRICE LA TARGU JIU

Noua troleibuze electrice vor circula la Targu Jiu. Ministrul Dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei, Cseke Attila, a semnat un contract de finantare de 23,71 miloane lei fara TVA, prin Programul Operational Regional (POR), pentru achizitionarea a noua troleibuze cu autonomie, pentru transportul public din Targu Jiu.

Autoritarile vor sa puna in circulatie troleibuze care pot functiona fie folosind reteaua catenara, fie pot circula autonom, pe bateria proprie. Astfel ca Targu Jiu va beneficia de un traseu de circulatie cu troleibuzul si in zonele unde nu este prevazuta reteaua electrica.

Mai exact, o portiune din traseul de transport public va putea fi utilizata chiar daca nu exista, in zona, un sistem de suspendare a liniilor de tractiune specifica acestui tip de transport public.

Compania SOLARIS BUS & COACH sp.z.o.o din Polonia a fost declarata ca ofertant castigator, in urma finalizarii fara contestatii a procesului atribuirii achizitiei publice. Compania va furniza, in termen de 15 luni de la momentul semnarii contractului dintre beneficiar si operatorul economic, 9 troleibuze cu autonomie, de lungime de circa 12 metri, tipul vehiculului fiind Solaris Trollino 12.

Iata comunicatul Ministerului dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei:

Ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei, Cseke Attila, a semnat un contract de finantare, in valoare totala de 23.715.000 de lei fara TVA, prin Programul Operational Regional, pentru achizitionarea a 9 troleibuze cu autonomie, pentru transportul public din Targu Jiu.’

Achizitia de mijloace electrice are ca scop facilitarea unui transport public modern pentru locuitorii municipiului Targu Jiu, dar reprezinta si o investitie verde, prietenoasa cu mediul si adaptata politicilor asumate de actuala coalitie’, a declarat ministrul Cseke Attila.

Achizitia presupune punerea in circulatie a unor troleibuze care pot functiona fie folosind reteaua catenara, fie pot circula autonom, pe bateria proprie. Astfel ca, Targu Jiu va beneficia de un traseu de circulatie cu troleibuzul si in zonele unde nu este prevazuta reteaua electrica. Mai exact, o portiune din traseul de transport public va putea fi utilizata chiar daca nu exista, in zona, un sistem de suspendare a liniilor de tractiune specifica acestui tip de transport public.

Asadar, proiectul prevede atat atingerea obiectivelor de mediu prin achizitionarea celor 9 troleibuze moderne, cat si facilitarea mobilitatii pentru locuitorii din Targu Jiu, care vor beneficia de un traseu extins al transportului public de calatori.

In urma finalizarii fara contestatii a procesului atribuirii achizitiei publice, a fost declarat ca ofertant castigator compania SOLARIS BUS & COACH sp.z.o.o din Polonia, care va furniza, in termen de 15 luni de la momentul semnarii contractului dintre beneficiar si operatorul economic, 9 troleibuze cu autonomie, de lungime de cca. 12 metri, tipul vehiculului fiind Solaris Trollino 12.

Finantarea proiectelor este asigurata de MDLPA, prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritara 4 – ‘Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile’, Prioritatea de investitii 4e – ‘Promovarea unor strategii cu emisii scazute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, in special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilitatii urbane multimodale durabile si a masurilor de adaptare relevante pentru atenuare’, Obiectivul specific 4.1 – ‘Reducerea emisiilor de carbon in municipiile resedinta de judet prin investitii bazate pe planurile de mobilitate urbana durabila’”.

Articolul precedentROMANIA, INVADATA DE MASINILE POLUANTE – Piata auto second hand creste vertiginos
Articolul următorMINISTERUL TRANSPORTURILOR A GASIT SOLUTIA – Fluidizarea traficului in nodul rutier de la Margina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.