MASURI DE ULTIMA ORA LA WIZZ AIR – Compania low-cost inchiriaza avioane pentru a face fata cererii ridicate. Wizz Air face angajari

MASURI DE ULTIMA ORA LA WIZZ AIR

Wizz Air, compania aeriana low-cost din Ungaria, a anuntat ca inchiriaza avioane de la furnizori externi, ca urmare a cererii ridicate din ultima vreme. Compania precizeaza ca a contractat aeronave in sistem wet lease ”pentru a tine pasul cu cererea dinamica de calatorie din perioada urmatoare”. Aceste aeronave vor opera un numar limitat de zboruri in urmatoarele saptamani, masura fiind una temporara.

Compania mentioneaza ca vrea sa se asigure ca zborurile sunt operate normal si ca planurile de calatorie ale vacantelor clientilor nu sunt afectate.

De asemenea, Wizz Air anunta ca face angajari in randul membrilor de echipaj in toate tarile cu baze operationale. Cei care doresc sa lucreze la Wizz Air pot sa aplice pe site-ul companiei.

Conducerea companiei recunoaste insa ca asistam la momente dificile pentru industria aeriana.

Pierderi de 576 milioane euro

Pe fondul pandemiei, in cele 12 luni care s-au incheiat la 31 martie 2021, Wizz Air a inregistrat pierderi de 576 milioane de euro. Pierderile de 576 milioane de euro inregistrate de Wizz Air in exerciţiul incheiat la 31 martie 2021, dupa un profit net de 281 milioane euro in exerciţiul precedent, sunt rezultatul unei scaderi de 73% a cifrei de afaceri, pana la 739 milioane de euro, in condiţiile in care numarul pasagerilor transportaţi a scazut pana la 10,2 milioane de la 40 de milioane.

Directorul general de la Wizz Air, Jozsef Varadi, spunea recent ca in primul trimestru al exerciţiului financiar 2022, se asteapta sa zboare la 30% din capacitate, urmand sa revina la capacitate maxima abia in anul financiar 2022-2023.

Wizz Air, compania aeriana low-cost cu cea mai rapida crestere din Europa, opereaza o flota de 138 de aeronave Airbus A320 si A321.

Redam integral comunicatul Wizz Air:

Wizz Air, compania aeriana cu cea mai rapida crestere din Europa, anunta ca isi va consolida o parte din programul de zbor in urmatoarele saptamani cu avioane inchiriate (wet lease) de la furnizori externi ca urmare a cererii ridicate in intreaga retea. Intr-un context dinamic si in continua schimbare, care variaza de la restrictii volatile la varfuri in ceea ce priveste cererea, Wizz Air depune eforturi pentru a opera toate zborurile si pentru a transporta toti pasagerii catre destinatiile lor.

Din cauza provocarilor operationale, Wizz Air a contractat aeronave in sistem wet lease pentru a tine pasul cu cererea dinamica de calatorie din perioada urmatoare. Aceste aeronave vor opera un numar limitat de zboruri in urmatoarele saptamani. Pasagerii care urca la bord ar trebui sa stie ca Wizz Air ramane loiala prioritatii sale numarul unu – siguranta lor, a echipajelor si a aeronavei. Astfel, in ciuda aeronavelor si echipajelor diferite, protocoalele de siguranta normale si specifice pandemiei raman neschimbate. Compania aeriana depune eforturi pentru a pastra aceeasi experienta de calatorie pentru pasagerii sai, dar pot aparea modificari si este posibil ca pe unele zboruri serviciul de catering sa nu fie disponibil. Aceasta este doar o masura temporara menita sa deserveasca cat mai multi pasageri posibil. Echipa Wizz Air este constienta de importanta mobilitatii in aceasta perioada, mai ales dupa restrictiile lungi din multe piete si face toate eforturile posibile pentru a efectua toate zborurile si pentru a transporta toti pasagerii in siguranta catre destinatiile lor preferate.

In acelasi timp, compania aeriana continua sa recruteze in mod activ membri de echipaj in toate tarile cu baze operationale si ii incurajeaza pe toti cei ce doresc sa devina parte din echipa WIZZ sa aplice pe site-ul companiei.

Asistam la momente dificile pentru industria aeriana. Nu cu mult timp in urma piata se contracta, acum vedem varfuri de cerere. Wizz Air este o companie cu o capacitate de adaptare rapida si care are ca prioritate nevoile pasagerilor. Astfel, am decis sa inchiriem (wet lease) temporar avioane pentru saptamanile viitoare pentru a ne asigura ca zborurile sunt operate normal si ca planurile de calatorie ale vacantelor clientilor nostri nu sunt afectate. In aceasta perioada neobisnuita, ne-am asigurat ca ne mentinem standardele de siguranta de top in industrie si oferim servicii la bord cu ajutorul unor profesionisti foarte bine pregatiti”, a spus Andras Rado, purtatorul de cuvant al Wizz Air.

Pasagerilor li se reaminteste sa rezerve in continuare zboruri pe wizzair.com si prin aplicatia pentru mobil a companiei aeriene cu incredere, datorita pachetului de asigurari de calatorie al companiei aeriene care include acoperire Covid-19 si serviciul WIZZ Flex. Cu WIZZ Flex, pasagerii isi pot anula zborul cu pana la trei ore inainte de plecare fara nicio taxa si pot primi 100% din tariful achitat imediat sub forma de credit de companie.

  • Toate zborurile Wizz Air sunt operate cu aeronave Airbus A320 cu 180 de locuri, A320neo cu 186 de locuri, A321 cu 230 locuri si aeronave Airbus A321neo cu 239 locuri.
  • Wizz Air a introdus o serie de masuri de igiena imbunatatite care prevad ca echipajul de cabina si pasagerii trebuie sa poarte masti, echipajul de cabina trebuie sa poarte si manusi, achizitiile la bord sunt incurajate sa fie efectuate prin plata fara contact, pasagerii sunt rugati sa urmeze masuri de distantare fizica si toate achizitiile sunt incurajate sa fie facute online inainte de zbor.
  • Filtrele HEPA de pe toate aeronavele Wizz Air filtreaza deja 99,97% din virusi si bacterii din aer, iar toate aeronavele sunt supuse in mod regulat unui proces de dezinfectie minutios cu o solutie antivirala si, urmand programul strict de curatare zilnica al WIZZ, toate companiile aeriene aeronavele sunt in continuare dezinfectate peste noapte cu aceeasi solutie antivirala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.