COMPANIA DE CURIERAT NEMO EXPRES FACE PRIMUL PAS PE BURSA – Nemo Expres va investi peste 2 milioane de euro in extinderea flotei

NemoExpress vine cu obligațiuni la bursă. NemoExpress listed bonds on Bucharest Stock Exchange.

Compania de curierat Nemo Expres Logistic (NemoExpress) a facut primul pas la Bursa de Valori Bucuresti, prin listarea obligatiunilor in valoare de 1,57 milioane de euro pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare al BVB.

Desi 2020 a fost un an dificil inclusiv pentru industria de curierat, compania a inregistrat anul trecut un profit net de 4,09 milioane lei, de peste patru ori mai mare fata de rezultatul net din 2019. Cu toate acestea, veniturile totale ale companiei in 2020 au scazut la 121 milioane lei, fata de 2019, pe fondul crizei provocate de pandemi.

Pentru acest an compania a bugetat peste 2 milioane de euro pentru investitii in extinderea flotei, a mijloacelor fixe si mobile, pentru infrastructura logistica, precum si dezvoltarea solutiilor IT existente.

NemoExpress are un numar de 1.087 de angajati si colaboratori.

Actionarii companiei sunt Serbanescu Dan-Dumitru (51%), Capital Fleet Services SA (39%) si Stanila Florian (10%).

Redam mai jos integral comunicatul companiei:

Compania de curierat Nemo Expres Logistic (NemoExpress) face astazi, 28 iunie, primul pas la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) prin listarea obligatiunilor in valoare de 1,57 milioane de euro pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare al BVB. Obligatiunile se tranzactioneaza sub simbolul bursier NEMO23E. Fondurile atrase in cadrul plasamentului privat de obligatiuni, din iulie 2020, sunt utilizate pentru dezvoltarea activitatii, investitii in software, achizitii de mijloace de transport, combustibil sau angajarea de personal suplimentar. Conform companiei, aceste investitii vor sustine cresterea numarului de clienti, a volumului de marfa transportat si implicit cresterea cotei de piata.

„Ne bucuram ca NemoExpress a ales sa se finanteze prin intermediul pietei de capital, dar si pentru ca intentioneaza sa o faca in continuare. Cu fiecare listare de actiuni sau obligatiuni, piata de capital demonstreaza ca este un partener de incredere in sustinerea planurilor de crestere pentru companii. Mai mult, compania a desfasurat plasamentul privat de obligatiuni in 2020, un an dificil si provocator inclusiv pentru industria de curierat. Felicitari si mult succes in aceasta noua etapa de dezvoltare a companiei”, a spus Radu Hanga, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

Infiintata in 2013, NemoExpress ofera servicii de curierat cu acoperire nationala. In 2020, compania a inregistrat un profit net de 4,09 milioane lei, o crestere semnificativa fata de 2019, an incheiat cu un profit de 940.179 lei.

„Pentru NemoExpress anul 2020 a fost unul cu multe incercari, dar si o perioada in care am eficientizat activitatea si resursele, cu rezultate remarcabile in ceea ce priveste profitul inregistrat, de patru ori mai mare fata de 2019. Acest lucru a fost posibil prin cresterea exponentiala a segmentului B2C, prin regandirea operatiunilor, implementarea unor solutii IT de ultima ora, optimizarea cheltuielilor si gestionarea corecta a resurselor. Si in 2021 punem accentul pe profitabilitate si apreciem o crestere cu peste 25% fata de anii anteriori. In ceea ce priveste finalul acestui an, am bugetat peste 2 milioane de euro pentru investitii in extinderea flotei, a mijloacelor fixe si mobile, pentru infrastructura logistica, precum si dezvoltarea solutiilor IT existente. NemoExpress va fi in continuare acelasi partener de incredere pentru toti colaboratorii sai. Ramanem fideli principalelor noastre valori: flexibilitate, promptitudine si siguranta”, a afirmat Florian Stanila, Administrator Unic Nemo Expres Logistic.

Listarea obligatiunilor vine dupa ce compania a incheiat in iulie 2020, un plasament privat de obligatiuni in valoare totala de 1.576.500 euro. Emisiunea include 15.765 de obligatiuni negarantate, denominate in euro, cu o valoare nominala de 100 euro si o rata fixa a dobanzii de 7% pe an, cu scadenta in 29 iunie 2023. NemoExpress anunta ca intentioneaza sa foloseasca si alte mecanisme de finantare disponibile pe piata de capital. Listarea obligatiunilor a fost realizata cu sprijinul Intercapital Invest, in calitate de Consultant Autorizat.

Piata de capital din Romania are o evolutie dinamica, remarcandu-se in mod deosebit interesul ridicat din partea companiilor mici si mijlocii pentru finantarea prin emisiuni de actiuni si obligatiuni. Acest fapt demonstreaza ca antreprenorii sunt deschisi catre oportunitatile pietei de capital, iar optimizarea alocarii economiilor populatiei prin investitii in proiecte cu potential de crestere poate influenta in mod pozitiv economia romaneasca. Prin listarea la bursa companiile isi pot stabili o valoare de piata a afacerii, iar alinierea la cerintele de guvernanta va participa la consolidarea increderii clientilor si atragerea de noi parteneri de afaceri. Este important ca emitentul sa inteleaga avantajele listarii si sa le foloseasca constant intrucat dezvoltarea unei companii este in stransa legatura cu solutia finantarii”, a afirmat Mihaela Stoica, Director General Intercapital Invest.

NemoExpress are un numar de 1.087 de angajati si colaboratori, din care 330 sunt angajati direct. Veniturile totale ale companiei in 2020 au fost de 121 milioane lei, in scadere fata de 2019, pe fondul crizei provocate de pandemia Covid-19, cand au fost inregistrate venituri totale de 137,8 milioane lei. Conform calculelor companiei, NemoExpress avea in 2019 o cota de piata de 3%.

Planurile companiei includ, pentru 2021, o crestere a activitatii cu peste 20% ca urmare a dezvoltarii tuturor celor trei segmente de business – B2B, B2C, C2C. Pentru 2022, compania isi propune extinderea capacitatii HUB-urilor regionale si locale, precum si suplimentarea capacitatii logistice rutiere pentru a preintampina cresterile de volum anticipate.

Actionarii companiei sunt Serbanescu Dan-Dumitru (51%), Capital Fleet Services SA (39%) si Stanila Florian (10%).

Articolul precedentPODUL OVIDIU DE PE DN 2A VA FI REABILITAT – Ministerul Transporturilor investeste 32 milioane lei pentru consolidarea podului de 286,25 metri lungime
Articolul următorAEROPORTUL DIN BUDAPESTA SE MODERNIZEAZA – Incepe proiectul de renovare a caii de rulare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.